Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
http://www.thaliarentacar.hu/

Metál zenei hírek

Sick Society

Mindennapi hülyeségek, életképek, amikről nem beszélünk, pedig minden nap látjuk, legyen az vicces, vagy éppen szomorú...

Riposzt

Ez történt a mai napon


Ennyien vagytok itt!

Az éppen pornót nézők világszerte

Olvasnivaló

http://tomikahajon.freeblog.hu/

Komcsi Potter és a böszmék köve

sick_society 2009.02.03. 23:54

A történet elején megismerjük a roppant ellenszenves Apró Dursleyt, feleségét, Piroskát, és fiukat, Dudleyt, akik elzárkóznak minden hihetetlen vagy furcsa dolog elől, pl: igazmondás, adócsökkentés, cigánybűnözés.  Egy éjszaka a bölcs, öreg mágus, Draskovics Dumbledore és kollégája, az időnként macskaalakot öltő Kósáné McGalagony professzor találkoznak Dursleyék Parlament Drive 4. szám alatt található házánál. Ugyanis Piroska varázserővel megáldott nővérét, Lénát és férjét, Jani Pottert meggyilkolta a rettegett feketemágus, Viktormort. Meglepetésére azonban fiúkkal, Fletóval képtelen volt végezni (egy sebhellyel megúszta. A halálos átok amivel rákot burjánoztatott benne visszahullott Viktormortra, aki csak a polgárikörök miatt nem halt meg (ld. később). A csecsemőt Megyó Hagrid, az óriás mentette ki a ház romjai közül, és hozta el a Parlament Drive-ra. Az öreg mágus levélben tájékoztatja Apróékat a történtekről, és azt kéri, hogy mivel ők az egyetlen rokonai a fiúnak, viseljék gondját unokaöccsüknek.

Apró bácsi és Piroska néni, muglik (varázstalan emberek) lévén, rettegnek Fletó varázserejétől, ezért eltitkolják előle a múltját. Nem engedik neki, hogy betekintsen a levéltári dokumentumokba, titkosítják az ügynöklistákat és még a történelem oktatást is tönkreteszik, nehogy fény derüljön a kis Fletó Potter múltjára.  Ráadásul azt gondolják, ha kellően erőszakosan, mostohán bánnak unokaöccsükkel, akkor sikerül kiirtaniuk belőle a mágiát. Fletó környezetében azonban időről időre furcsa dolgok történnek. Egy parlamenti látogatás során például beszélgetésbe elegyedik az államháztartással, majd (akaratán kívül) eltünteti az üvegzsebet, ezzel kiszabadítva a valutakígyót. Fletónak, akinek nincsenek barátai, egy nap levele érkezik az Öszödfort Böszmeség- és Konvergenciaképző KISZiskolából. Apró bácsi azonban elpusztítja, mielőtt unokaöccse elolvashatná. Mikor újabb és újabb levelek érkeznek az Öszödfortból - amit természetesen nem olvashat el Apró bácsi jóvoltából - nagybátyja beleőrülve a levélzáporba elviszi családját egy kis, barátságtalan szigetre, ahol a "postások" biztosan nem találnak rájuk. Ám csalódnia kell: Megyó által mégis eljut a címzetthez egy levél. Így a tizenegyedik születésnapján végre kiderül, hogy Fletónak varázsereje van és felvételt nyert az Öszödfort Böszmeség- és Konvergenciaképző KISZiskolába. Megyó magával viszi Fletót a kormányba, hogy az Abszol úton közbeszerzéssel megvegyék a fiú tanszereit. Fletó itt szembesül vele, hogy híres: a varázslók ismerik és tisztelik, mint a fiút, akinek köszönhetően megszabadultak Viktormort rémuralmától. Fletó eljut az Altusgottsba ahol pénzt vesz fel örökségéből és Megyó pedig kiüríti titkos 2004-es széfet, az államkasszát. A leendő varázsló a talár–szabónál találkozik először Mádl Malfoyal; Megyó megajándékozza egy bagollyal aki Bokrosnak nevez el és Putyinvandernél beszerzik a varázspálcát is. Mikor a bevásárlást követően Fletó visszatér nevelőszüleihez azok gyakorlatilag rettegnek tőle.

Szeptember elsején Fletó a Négyes Metrókrossz Pályaudvaron találkozik a Zuschlag családdal, akik segítenek neki megtalálni a kilenc és háromnegyedik vágányt, ahonnan a Öszödfortba tartó vonat indul. Fletó az utazás alatt összebarátkozik a legfiatalabb Zuschlag fiúval, Janronnal, valamint megismerkedik még jó pár leendő osztálytársával, többek között John Hermese Grangerrel, Petille Gusztossal és Mádl Malfoyjal. Az Öszödfortban megismeri az igazgatót, Draskovics Dumbledoret. A Tolerancia Süveg JanRont és Hermesét a KISZendélbe, Mádl-t a Mardemokratába osztja. Fletót a süveg a Mardemokratába akarja küldeni, de mivel ő sok rosszat hallott már a házról, tiltakozik, így végül a KISZendélbe kerül.

Fletó és barátai különféle varázslatos tantárgyakat (inflációtan, vélemény-átváltoztatástan, válságkezelés, liberalizmustörténet, szélsőséges varázslatok kivédése, gyógyprivatizációtan, tánctan) tanulnak az Öszödfortban. Fletó tehetsége az első tánc-órán feltűnik Kósáné McGalagony professzornak, aki beajánlja őt a KISZendél futó-csapatába. Fletó ezenkívül megismeri az Öszödfort ellenszenves gondnokát, Navracsicset; egy ízben előle menekülve jutnak el a harmadik emeleti tiltott folyosóra, ahol egy háromfejű kutya őriz „valamit”. Miután egyik reggelinél Bokros csomagot hoz és Fletó megkapja Nimbusz  100 lépés-es cipőjét, megkezdődnek a futó edzések.

Miuán a fiúk megmentik Hermesét egy, az iskolába beszabadult Csurka-trolltól; elválaszthatatlan barátokká válnak. A Mardemokrata elleni kvidics mérkőzésen valaki szélsőséges varázslattal támadja meg a KISZendél fogóját – a tanulók Pokornitont gyanúsítják. A téli szünetet Fletó a Zuschlag testvérekkel tölti az iskolában; az első igazi karácsonyára ő is kap egy „Zuschlag–pulcsit”, valamint apja gerinctelenné tevő köpönyegét. A köpenyt használva fedezi fel Fletó EUvis tükrét, ami az ember legáhítottabb vágyát mutatja meg.

Hála a kopogtatóbékás kártyáknak a barátok megfejtik, mit őriz Sólymoska a tiltott folyosón. A következő Librebug-KISZendél futó versenyt már Pokorniton professzor vezeti – mindenki szerint azért, hogy nehogy a KISZendél megelőzze a Mardemokratát a pontversenyben. A nagyon rövid mérkőzés után Fletó kihallgatja Pokorniton és Máriusz professzorok furcsa beszélgetését.

Közben egy titokzatos idegentől Megyó sárkánytojást nyert; aki Sólymoskáról érdeklődött. A kis sárkány miatt Fletó, Hermese, Petille és Mádl bűntetést kap – a Tiltott SzavazatRengetegben kell segíteniük Megyónak megkeresni egy sebesült egyszavazatút. Fletó és társai találkoznak az erdőben élő kdenptaurokkal és Fodorenzétől megtudja, hogy valaki a Tiltott SzavazatRengetegbentörvénytervezeteket öl, hogy vérükkel életben tartsa a lelkét.

A tanév végére megfejtik hogy a kő Viktormortnak kő, hogy visszanyerje az erejét. Miután Kósáné McGalagony professzor nem hallgat Fletóra, a fiú JanRonnal és Hermesével elindul, hogy megfékezze Viktormortot. Sorra le kell győzniük a követ védelmező akadályokat: a háromfejű kutya mellett egy öszödhurok nevű húsevő felvétel, néhány repülő adókulcs, egy diplomáciai sakkjátszma, egy elkábított trollgárda és egy maastricti rejtvény várja őket. Végül Fletó szembenéz ellenségével, aki meglepetésére nem Pokorniton, hanem Máriusz, tarkóján Viktormort arcával. A kormányzás kövét Máriusz csupán EUvis tükrén keresztül tudná megszerezni, de erre képtelen. Mikor a professzor fenyegetésére Fletó belenéz a tükörbe, a kő varázslat folytán hozzá kerül (csak az tudta megszerezni a követ, aki meg akarta találni ugyan, de nem volt vele célja – ezt Draskovics találta ki). Viktormort először népszavazással, majd erőszakkal próbálja elvenni tőle a követ, de a fiút megvédik a megvásárolt szavazatok, mikor Máriusz-Viktormort hozzáér Fletó bőréhez, Máriusz  haja megőszül. Viktormort végül elhagyja Máriuszt, aki ezután meghal.

Dumbledore és Merkel úgy határoznak, a böszmék kövét megsemmisítik, nehogy Viktormort újból megpróbálja megszerezni. A KISZendél a házak pontversenyén végül mégis győzelmet arat, Fletó pedig hazatér Apróékhoz, akik mit sem tudnak arról, hogy az iskolán kívül tilos varázsolni…

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sicksociety.blog.hu/api/trackback/id/tr48921493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása