Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Metál zenei hírek

Sick Society

Mindennapi hülyeségek, életképek, amikről nem beszélünk, pedig minden nap látjuk, legyen az vicces, vagy éppen szomorú...

Riposzt

Ez történt a mai napon


Ennyien vagytok itt!

Az éppen pornót nézők világszerte

Olvasnivaló

http://tomikahajon.freeblog.hu/

Miért, miért, miért?

sick_society 2009.02.08. 15:53

Amikor ezt a blogot elkezdtem, erős elhatározás élt bennem, hogy aktuál- és főleg belpolitikát mégcsak említésként sem fog tartalmazni. A közelmúlt sajnálatos  (és lineáris) eseményei miatt azonban most úgy érzem egy rövid gondolatmenetet muszáj közölnöm!

A mai nap vezető hírben közölte számos sajtóorgánum, hogy veszprémben egy szórakozóhelyen meggyilkolták Marian Cozmát az MKB Veszprém csapatának elsőszámú beállósát, aki a román válogatottnak is rendszeres tagja volt, sőt a vb után szóba került esetleges magyar válogatottsága is.

Különböző fórumokon egyből elindult a találgatás a már-már megszokott témában: cigányok voltak az elkövetők, avagy sem? Volt, aki tényként közölte, volt aki vitatta és "rasszistázta" azokat akik tényként közölték. Egy biztos, sokakban egyből felmerült, hogy a bűncselekmény, jellege miatt nagy valószínűséggel cigányok a tettesek. Az itthoni média nem közölt semmi erre utalót, egy román sportoldal viszont igen, a cikk angol fordítása itt található:   translate.google.com/translate

Azután már más forrásra hivatkozva az MTI is lehozta a hírt: www.mti.hu/cikk/350872/

 

Ez sajnos azt kell mondjam még lehetne egy magyar viszonylatban megszokott jelenség is (hangsúlyozom, hogy csak magyar viszonylatban), ami fejleményeket illeti azonban, itt már valami egészen másról van szó!

A már említett román portálon ugyanis a következő cikk jelent meg, ami már magyar fórumokon is terjed: translate.google.com/translate

Összefoglalva arról van szó, hogy az „arkanisták” (a Szerb Egység Pártját Zseljko Razsnatovics Arkan szabadcsapatvezér alapította) kijelentették, "bosszút állnak fiaikért".

Nem lehet eléggé kihangsúlyozni: itt már nem a Magyar Gárdáról, nem holmi gittegyletről vagy néhány elvakult skinheadből álló szánalmas kis bosszúért lihegő nagyhangú csoportról van szó! Hogy egy fórumozót idézzek: "...Ha csak 3 jön a tigrisek közül, nekik végük, de ha 300 jön, akkor azon a cigánysoron hamut se fognak hagyni ezek a szerbiai népirtáson edződött fiúcskák."

És ez innentől kezdve, már nem (csak) magyar belügy! Hogy ismét egy fórumozót idézzek: "na erre komolyan kíváncsi lennék...
300 szerb rendfenntartót próbál majd a magyar határőrség zöldhatáron megfogni. esetleg bevetik a titkosszolgálatokat a romák védelmében. göncz kinga jóvátételt fizet. hát randa egy világ van, no."

így van, ronda egy világot élünk, ronda egy Magyarországon élünk! Szélsőjobbtól a liberálisig mindenki vonja le a maga kis következtetéseit, gondolkozzon el ezeken a dolgokon, marja a másikat, szólogasson be fórumokon, baráti társaságokban, de a lényeg, hogy beszéljünk róla, ütközzenek a vélemények, hátha a párbeszéd végre megoldást is szül!

Ha verbálisan megy a harc abból ugyanis születhet jó megoldás, ha az utcákon, abból csak baj lesz! Ehhez előbb azonban ténylegesen el kell indulnia egy "társadalmi kerekasztalnak" és az ország vezetőinek is tudomásul kell vennie a probléma meglétét. Nem azon kell vitázni, hogy minek nevezzük! Nem kell "cigánybűnőzésről" harsogni, de nem szabad elhallgatni a tényeket sem. Egy amerikai elnök mondta egyszer, talán Raegen, hogy "ha nem akarsz megoldani egy problémát, hozz rá létre egy bizottságot!" A mindenkori magyar politikai gyakorlatot ismerve már "várom" ezt a lépést a kormánytól...

Változásra van szükség! Változásokra minden téren, hozzáállásban, cselekvésekben, együttműködésben egyaránt! Együtt kell élnünk, nem pedig együtt félnünk!

A blog.hu-n számos közéleti blog, írás szerepel, az itt publikálók, hozzászólók és az olvasók egyaránt sokat tehetnek azért, hogy a polgári gondolkodás átalakuljon, megváltozzon és egy olyan párbeszédet szüljön, mely ötleteket, megvalósítható javaslatokat eredményez. A "polgári"-t nem "Fideszes"-értelemben gondoltam, hanem általánosságban. Már ha van még ilyen...

Felül kell emelkednünk ugyanis a kicsinyes politikai érveken, érdekeken lévén itt nem egy helyi választásról vagy döntésről van szó, hanem az országról, ahol élünk, a társadalomról, melynek tagjai vagyunk!

Szeretnék olyan országban élni, ahol miután hazamegyek a munkából vagy az egyetemről, átölelem a bárátnőmet, a legnagyobb vitám arról szóljon az ismerőseimmel, hogy melyik foci csapat nyeri a BL-t és ha elmegyek szórakozni, nyíltan és félelem nélkül fordulhassak bárkihez, aki megszólít, függetlenül a bőrszínétől, vagy a nyelvtől, melyet beszél!

Zárógondolatként: ebben a blogban nem lesz több politikai témájú post! Szivesebben írok a zenéről, csajozásról, emókról, vagy bármilyen aromságról, ami jellemző ránk, vagy másokra, de az államilag szervezett és legitimizált idiótizmus nem az én témám! Ezzel együtt, mielőtt önellentmondásba keverném magam a pár sorral feljebb említettek miatt továbbra is fenntartom, hogy szükség van társadalmi párbeszédre, ezekről a dolgokról beszélnünk kell, a parlamentben és az interneten egyaránt.

De nem ezen a blogon...

 

 

Címkék: internet idiótizmus emók ciánybűnözés társadalmi párbeszéd

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sicksociety.blog.hu/api/trackback/id/tr12930251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása