Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
http://www.thaliarentacar.hu/

Metál zenei hírek

Sick Society

Mindennapi hülyeségek, életképek, amikről nem beszélünk, pedig minden nap látjuk, legyen az vicces, vagy éppen szomorú...

Riposzt

Ez történt a mai napon


Ennyien vagytok itt!

Az éppen pornót nézők világszerte

Olvasnivaló

http://tomikahajon.freeblog.hu/

Meseország

sick_society 2009.02.10. 22:38

Megígértem, nem politizálok! De mesélni szabad. Ezt engedélyezem magamnak. A story ismerős lesz, már aki olvasta a Harry Pottert és annak is aki Magyarországon él.

Szóval adva van egy varázsvilág, abban is a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola. Ennek a varázsvilágnak van minisztériuma és mágiaügyi minisztere is. A mágiaügyi miniszter egy őrült, aki félti a hatalmát, ezért nem akarja elfogadni a tényt, hogy cigányb... akarom mondani sötét varázslók márpedig vannak és vezérük Voldemort visszatért. Éppen ezért mindent megtesz annak érdekében, hogy nehogy a tények kitudódjanak, aki csak ki meri ejteni ezt a szót azt az Azkabanba vetik és az újságok sem írhatnak róla. Eközben a sötét varázslók büntetlenül garázdálkodhatnak kedvük szerint.

A varázslóknak a minisztérium által hozott törvények megtiltják, hogy varázsoljanak, még önvédelem céljából sem szabad nekik, ha egy sötét varázsló rájuk támad, akkor sem.

Mivel a varázslók rájöttek, hogy a minisztérium nem képes és nem is akarja megvédeni őket, elhatározzák, hogy magukhoz ragadják a kezdeményezést. Önvédelmi egyletet szerveznek a Roxfortban, melynek a Dumbledore Gárdája Serege nevet adják.

A sereg szépen nő, létszama folyamatosan duzzad, bár a minisztérium üldözi, majd jogerősen be is tiltja, de utána is működik. A sötét varázslók közben folyamatosan terrorban és félelemben tartják az országot és végül bekövetkezik a baj; egy rendezvényen meggyilkolják az egyik híres kézi.. kviddiccsezőt, aki ártatlanul csöppent bele az egészbe. Óriási a felháborodás a varázslótársadalomban, de a minisztérium és az általa irányított Reggeli Próféta nevű újság most is igyekszik eltusolni az ügyet.

A mágiaügyi miniszter hatalomféltési paranoiája odáig fajult, hogy az egyértelmű tények és bizonyítékok ellenére sem hajlandó elismerni, hogy Voldemort visszatért és a sötét varázslók garázdálkodásának senki sem állja útját.

A roxforti diákok azonban szerveződni kezdtek, segítik egymást, együtt készülnek a védekezésre, titkos blogok.. jelekkel kommunikálnak és reménykednek, hogy mikor eljön az ő idejük, kisöprik a gonoszt a varázslótársadalomból és annak vezetőségéből. Mert tudják, érzik, ha összefognak, együtt elég erősek hozzá!

 

A postban esetlegesen fellelhető párhuzam a valós élettel pusztán a képzelet szüleménye, továbbgondolását, kommentálását minden körülmények között ajánlom!

Címkék: politika harry potter azkaban roxfort

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sicksociety.blog.hu/api/trackback/id/tr18935867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása