Naptár

január 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Metál zenei hírek

Sick Society

Mindennapi hülyeségek, életképek, amikről nem beszélünk, pedig minden nap látjuk, legyen az vicces, vagy éppen szomorú...

Riposzt

Ez történt a mai napon


Ennyien vagytok itt!

Az éppen pornót nézők világszerte

Olvasnivaló

http://tomikahajon.freeblog.hu/

Egy beteg társadalom margójára

sick_society 2011.05.06. 19:47

Amennyiben valaki esetleg külföldről érdeklődne a magyar közállapotok felől, a honi internetes (és bármilyen egyéb) médiát böngészgetve érdekes paradoxonokkal találná szembe magát.

 Feltéve, hogy képzeletbeli  –legyen mondjuk kanadai- olvasónk nem kiváncsi a különféle „magyar celebeknek” kikiáltott kis senkik szánalmas mindennapjaira és átvergődi magát az ezekkel foglalkozó bulvárportálok világhálót is átszövő dzsungelén, némi háttérismerettel felvértezve magát (wikipédia) megdöbbentő következtetésekre juthat.
Mertaszongyahogy;  itt van ez a kis ország (ok, volt nagyobb is, de hát Trianon meg minden, aki ezt felhozza az náci, aki örül neki az meg román, inkább hagyjuk), kilencvenháromezer négyzetkilométer vagymi, NATO-tag, meg Schengen, meg EU-is, aztán itt van kérem leírva, hogy ezek rasszisták, mer’ írcsák a cigányokat!
Kitalált kanadai olvasónk ekkor nagy sóhajjal hátradől a bőrfotelban, nagy levegőt vesz, majd kifújja; -„Hát ezért eszi ide a fene őket évek óta!”
 

 
Fejcsóválva olvassa tovább a magyar híreket, nem érti fel nem foghatja, hogy történhetnek meg ilyen dolgok Európa közepén és az újabb cikkeket olvasva megdöbbenése a tetőfokára hág!
Háborús bűnös náci csendőr a bíróság előtt- harsogja egy portál öles betűkkel megírt címlapja, no ez meg valami archívum lehet, de nem! Ez friss hír!
Kanadai olvasónk ezt már nem bírja idegekkel, kimegy a konyhába, behoz egy kis juharszirupos gofrit és feltesz egy Brian Adams cd-t, hogy megnyugodjék kissé mielőtt újra nekilátna az olvasásnak. Elhatározza, hogy alaposan utánajár a magyar politikai és társadalmi helyzet sajátosságainak, hiszen olvasta ő a Siker Titká-t, abban volt, hogy az embernek önálló véleménye kell  legyen, meg, hogy fejlesztenie kell az irányérzékét, bármit jelentsen is ez.
 
Naszóval, vannak ezek a magyar pártok, előszöris ez a FIDESZ, aki most kormányoz.
Róluk itt le van írva, feketén-fehéren, hogy jobboldali kérem, mese nincs! Ól rájt! Ők már voltak is egyszer hatalmon,  mit is csináltak, aszongya ; családi adókedvezmény bevezetése, valami diákhitel, a fiatalok otthonteremtésének támogatása, a hazai vállalkozásokat segítő Széchenyi Terv megalkotása, jó néhány szimbolikus beruházás, mint aMagyarországot és Szlovákiát összekötő Mária Valéria híd második világháborús romjaiból való újjáépítése, vagy a Nemzeti Színházfelépítése.
Kanadai barátunk homloka itt ráncbaborul, hiszen ő a torontói egyetemen történelem-kosárlabda szakpáron tanult és ilyen típusú gazdaságpolitikát eddig csak a szocdemektől látott, de hát ez a Kelet-Európa olyan furcsa hely ott biztos másképp van ez. 
Nézzük a következő magyar pártunkat aki az MSZP. Kanadai kománk szemöldöke itt is az égbe szalad; -Nemár! Ezek a volt kommunista párt egyenes leszármazottjai??!! Ez már megint valami archív cikk? Nem , már megint nem az. Ezek kormányon is voltak, nemhogy börtönben nincsenek! Hoppá, de a fele börtönben van, de csak tavaly óta! Érdekes hely ez a Kelet-Európa!
Node lássuk ők miről híresek; hmm, megszorító intézkedés, áfaemelés és új adók (például kamatadó) bevezetése, minisztériumi alkalmazottak elbocsátása, infláció növekedés, gázártámogatás, és az egészségügyi kiadások csökkentése, stb. Szóval Ők a Magyar Szocialista Party akikben annyi szociális érzék van, mint Hitlerben a jóindulat De ők legalább  védik a cigányokat! És a melegeket! És az ő képviselőjüket erőszakolták meg a cigányok pár évvel ezelőtt. Szegény nő… Azaz nem, férfi volt… WTF???!!!
Najó, ez magas, olvassunk inkább híreket, a magyar közéletről, a magyar társadalomról.
Hopp, már megint ez a a rasszizmus! Itt azt írják a romák nem dolgoznak, de rettegnek! Mi az a roma? Ja, ők így hívják a cigányokat!  És mitől rettegnek? A munkától, világos, mint a nap! Ja, nem a Gárdától!
Milyen Gárda? Mi az a Gárda? Itt azt írják, nincs is olyan, mert már megszűnt, feloszlatták! Amíg létezett, addig parlagfüvet írtott, meg zsákokat pakolt árvízkor. Az végülis munka tehát a cigányokromák joggal rettegtek tőlük.  Ja és azért rasszisták mert Árpád-sávos zászlójuk van turulmadárral! Kezdem érteni! (Google image search: „árpád+sáv”, „turul+madár”)
Nade álljon meg a menet! Itt azt írja gyilkolják a cigányokat romákat, mert ez egy rasszista ország. Te jóég! Kik gyilkolják őket? Google keresés „gyilkosság-cigány-magyarország”.  205.000 találat. Ejha, na nézzük! Olaszliszka, Szikszó, Veszprém, Cozma-ügy, Hejőszalonta, Kunszentmárton… ácsi ez nem lesz jó, mert itt meg még vagy 120 oldalon keresztül cigányok romák öltek magyarokat.
Google keresés „roma+áldozat”. Ahha, „tíz hónap alatt hat cigány embert lőttek agyon mindeddig ismeretlen elkövetők; a borsodi Nagycsécs (2), a szabolcsi Tiszalök (1) és Kisléta (1), valamint a Pest megyei Tatárszentgyörgyön (2)” .  Nofene és ki volt ez, a Gárda? Nem, aszongya egy volt katona, mégegy volt katona, meg egy titkosszolgálati besúgó. Google search „magyar+titkoszszolgálat
Ahha! Hát összeállt a kép!

 
Árpád-sáv! Turul-madár! Minden világos!  A magyar titkosszolgálat rasszista! Furcsa hely ez a Kelet-Európa…
Kanadai kománk magában már levelet fogalmaz az Amnesty International torontói irodájának, Strassburgba az emberi jogok biztosának és még számos különböző nemzetközi fórumnak. Kis böngészés után azonban rájön, hogy fölösleges és kimondhatatlan hálát érez az ún. liberális magyar értelmiségnek (bárkik is legyenek azok) akik levették a válláról ezt a terhet és megírták panaszáradatukat helyette.
Dehát a romák rettegnek, nincs mese és ha Magyarországon rettegnek, akkor előbb-utóbb megindulnak megint Kanadába abból pedig nem kérünk! Nem mintha rasszisták lennénk vagy ilyesmi, neeem, mi csak azt valljuk, hogy mindenkinek joga van háborítatlanul élni szülőföldjén! Nekünk is kanadaiaknak…
Szóval az állami titkosszolgálat olyan amilyen, de hát az állam csak tesz valamit szegény rettegő cigány romákért? Nézzük, ingyen tankönyv, ingyen kaja, kajajegy, segély, közüzemi számlák átvállalása az önkormányzat által, iskolai hozzájárulás, plussz pontok felvételinél, hmm jó…jóó!
Egész élhető hely ez a Magyarország! Hisz itt minden magyar állampolgárnak alanyi jogon segít az állam boldogulni a …
Ja, hogy ez csak cigányoknak romáknak van? Ahha! Ez akkor is nagyon szép hiszen támogatják a cigány roma fiatalokat egyetemi tanulmányaikban! Vajon mit ír erről a roma értelmiség? Mennyi lehet az egyetemi képzésben résztvevő cigány romák száma? 0,5%? Ez biztos valami tévedés lesz! Több segélyt-segítséget kapnak mint a többi magyar állampolgár, nem dolgoznak, nem fizetnek adót, rabolnak, gyilkolásszák a többi magyar állampolgárt és még tanulni sem akarnak? Ezek jönnének Kanadába? És mit szól mindezekhez a magyar társadalom?
Tüntetést szervez „Roma honfitársaik alapvető jogaiért”!
Furcsa hely ez a Kelet-Európa…

Szólj hozzá!

Sister Of A Down

sick_society 2011.03.16. 14:51

 Mai témánk: csajszik a metál zenei életben! írni most lusta vagyok szóval inkább csak videók lesznek, viszont jó lenne ha aktívkodnátok hozzászólások formájában, meg lehet megosztogatni is már.

Itt az első csajszis rendhagyó "metál" videó:

 

A  dobos néni egyébként Meytal Cohen néven fut és több videója is van fenn, elég jól nyomja azt kell mondjam!

 

Metál cicusok. Heló, Kittie: 

 

Arch Enemy Egy klasszikus, akiról nem akartam elhinni, hogy nő (mármint hang alapján):

 

 

Undying Ők 2006 ban oszlottak fel de előtte még volt egy jó kis koncertjük a Süss fel napban (akkor még nem Morrisons 2 volt)

Ők ilyenek élőben ( a kiscsaj kb 150 centi magas): 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Holy Moses Ők Wacken-ről lehetnek ismerősök. Itt éppen Doro Pesch-sel nyomnak egy Dead Kennedys nótát:

 

És akkor tényleg egy klasszikus a végére, Guano Apes:

 

 

Na jó, nincs ám még vége! Mindig kell egy kis hazai, mert igenis van/volt metál-ladynk:

.

.

.

(erre hagyok időt, kelleni fog...:-)))

.

.

.

Címkék: zene

Szólj hozzá!

Fém-detektor

sick_society 2011.03.10. 15:56

Keressük minden idők legkeményebb metál bandáját! Mielőtt ellepnének az Iron Maiden meg Metál Ica-fanok jelezném elsősorban death-black metal illetve hardcore bandákra gondoltam.  Commentben lehet szavazni, a legtöbb szavazatot szerző mondjuk 5 banda között meg majd facebookon dől el a harc, kivéve ha addig rájövök, hogy kell ilyen szavaztatós bisz-baszt idehegeszteni a blogra...

Addig is egy kis ötletbörze:

Cannibal Corpse:

 

 

Slayer:

 

 

 

Meshuggah:

 

 

Fear Factory:

 

 

Ministry:

 

Converge:

 

 

Napalm Death:

 

 

Death:

 

 

 

Carcass:

 

 

Marduk:

 

 

 

Brujeria:

 

 

 

Asesino:

 

 

 

Six Feet Under:

 

 

Gorgoroth:

 

 

Sodom:

 

 

 

Sentenced

 

 

Impaled Nazarene: 

 

 

Benediction:

 

 

Hatebreed:

 

 

Biohazard: 

 

 

Agnostic Front:

 

 

Sick of it all:

 

 

 

Cro Mags: 

 

 

Sepultura:

 

 

Slipknot:

 

 

Pantera:

 

 

És egy kis hazai:

Moby Dick:

 

 

 

Akela:

 

 

 

Pokolgép:

 

 

 

Dawncore:

 

Bridge to Solace:

 

 

Blind Myself:

 

 

Ektomorf:

 

Leander:

 

 

Action:

 

 

Newborn:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6 komment

Tatjana kommentje

sick_society 2011.03.01. 17:09

 

 

Én írok kommentet Magának?

Kell több? Nem mond ez eleget?
Méltán tarthatja hát jogának,
Hogy most töröljön engemet.
De ha sorsom panaszszavának
Szívében egy csepp hely marad,
Nem tilt majd le,sőt lájkolhat.
Hallgattam eddig, hozzászólni féltem,
És higgye el,hogy szégyenem
nem tudta volna meg sosem,
mert titokban azt reméltem,
Hogy a top fanok közt avatarom,
Hetenként viszont nem láthatom;
Csak hogy halljam szavát, bevallom,
Szóljak magához s azután
Mind egyre gondoljak csupán,
Éjjel-nappal, míg újra hallom.
Mondják untatja profilunk,
Az alkalmazásokat kerüli,
Mi pókolgatni nem tudunk,
De úgy tudunk linkjein örülni.

Mért jött el? Békességesen
Rejtőzve mély vidéki chatbe,
Tán be sem jelölöm sosem,
S a kínt sem, mely betört szívembe;
Tudatlan lelkem like-ja rendre
Enyhülne tán s leszállana,
S akit szívem kíván, kivárva,
Lennék örök hűségű párja
S lenne „kapcsolatban” családi státusza.

Másé!... A földön senki sincsen,
Kinek lekötném szívemet.
Mert szívemet link-ként megosztani nem lehet.
Ó, tudtam én, fel fogsz te jönni,

Zálog volt erre életem;
Az iwiwnek kell köszönni,
Mely feladta, hogy vezető oldal legyen...
Rég topfan vagy éjjelemben,
Letiltva is kedveltelek.
Bűvöltek a csodás szemek,
Pedig kinek szeméről van profilképe

az csak kövér lehet...
Nem álom volt, színezgető!
Beléptél, s ájulásba hullva,
majd meghekkelve és lefagyva
Szívem rádismert: ő az, ő!
Jó ez a „friend finder”-kereső,
Ha egy csendes, bús napon
Mobil internetre szorulva
Vagy imádságban leborulva
Altattam égő bánatom?
Nem te vagy itt rejtve kapcsolódva
S nézed képeim e pillanatban
Kezed a nadrágodban

Fényképem megnyitva nagyablakban,
Suttogsz: szerelemmel, reménnyel
Zoomolsz testemre az egérrel
Ki vagy? Kémprogram vagy te, egy spam?
Adatlapod kell-e jelentenem?
Döntsd el hamar, hogy lássak itt.
Lelkem talán csak vágya csalja,
Tapasztalatlanság vakít,
Igazolj vissza!
Hát jó. Jelszóm gyanútlanul
Gyónásommal faladra kitettem,
Előtted könnyem hullva hull,
Könyörgök: védd, profilom helyettem
Gondold el, mily lúzer vagyok,
Nincs egy megértő lelki társam,
Így élek néma tompulásban,
Én itt csak elbutulhatok.
Várlak: küldj meghívót nekem,
Melyre nyomhatom; Igen, Talán, vagy Sohasem!
Vagy töröld ezt a  hozzászólást
Delete gombbal. Megérdemeltem.
Végzem! Átfutni nem merem,
Megöl a félelem s a szégyen,
De profilja kezes nekem,

Bizom: a jelszavam kezében....

Szólj hozzá!

A családfa kutat ás

sick_society 2011.02.25. 15:47

 Imádom a régiségeket. A régi tárgyakat, házakat, történeteket. Öreg könyvek, megsárgult lapjain az évszámokat, kézzel írt bejegyzéseket, neveket és szeretek eljátszani a gondolattal, hogy az a kéz, mely talán septében ezeket a feljegyzéseket ejtette a lapszéleken, tán a következő percben már kardot vagy puskát ragadva közdött mondjuk a világháborúk valamelyik lövészárkában. Vagy csak egy mosónő volt aki száz évvel ezelőtt ugyanúgy ment végig a körúton kezében a mosott ruhákkal, mint én ugyanazon a körúton száz évvel később, mikor egyetemi órára siettem.  Na jó, bevallom ez kicsit elrugaszkodottra sikerült (valójában sohasem SIETTEM órákra...)

Lényeg, hogy szeretem a történelmet és ezzel valószínúleg nem vagyok egyedül. Kiskoromban sokat kérdezgettem a családról, dédapáimról, akiket nem ismerhettem és nagyszüleim mindig készségesen válaszolgattak, illetve meséltek nagymúltú családunkról. Nagyapám anno éveket töltött el a levéltárban és egészen a XVI. század elejéig visszavezette a családfánkat ami nem kis teljesítmény. Külön tudomány a családfakutatás, születési anyakönyvi kivonatok, halálozási bizonyítványok, keresztlevelek ezreit kell átnyálaznia a kutatónak és sokszor bizony azzal kell szembesülnie, hogy az utolsó láncszem  megsemmisült, vagy egyszerűen csak eltűnt a mikrofilmek vagy kutyabőrök közül. 

Szerencsére a tudomány fejlődik, lassan mindent digitalizálnak, így a levéltárak archívumait is.

Mi  magyarok még nem járunk az élen ebben, amerikai barátaink azonban már elég jól állnak az elektronikus adatbázisok kezelése terén és ők bizony nem restek közzé is tenni mindezt.

 

A következő néhány link főleg azoknak lesz segítségére, akiknek az Amerikai Egyesült Álamokba vándoroltak ki rokonai, de szinte az egész világról vannak halálozási, születési, keresztelési dokumentumok. Jó kutatást kívánok mindenkinek!

http://www.findmypast.co.uk/

https://www.familysearch.org/  (elég korrekt honlap, több ország számos adatbázisa elérhető)

http://www.ellisisland.org  (az USÁ-ba bevándorlók névjegyzéke, eredeti dokumentumok bescannelve, hajónevek, foglalkozás, páratlan gyűjtemény)

 

Szólj hozzá!

A Hoax-Press Hírügynökség jelenti: Nyilvánosságra került a tervezett megszorító intézkedések egy része

sick_society 2009.04.09. 16:31

A Hoax-Press hírügynökség egy önmagát megnevezni nem kívánó kormányközeli szaktanácsadótól úgy értesült, hogy a jelenleg regnáló kormány -talán utolsó- intézkedése egy újabb megszorító csomag lesz, mely már húsvétkor érvénybe lép. A tervek szerint idén bevezetnék  a locsolkodási illetéket, valamint adókötelessé tennék a locsolkodásból származó, eddig adómentes jövedelmeket is. A pirostojásokra súlyadót vetne ki a kormány, míg a kölni literenkénti árát a világpiaci árhoz igazítanák, tudta meg a Hoax-Press.

Kapcsolódó hír, mely szerint az ÁNTSZ és az APEH által indított közös vizsgálat megállapította, hogy a húsvéti nyuszi oltási könyve nem felel meg az államilag rögzített normatíváknak ezért a tapsifüles súlyos pénzbírságra, vagy akár működési engedélyének bevonására is számíthat! Az akció során több ezer tisztázatlan eredetű lejárt szavatosságú csokitojást foglaltak le az ÁNTSZ emberei, melyeknek sorsáról később döntenek. Vélhetően jótékonysági célokra fogják fordítani,és a nagycsaládos rendőrök gyermekeinek ajánlják fel. Természetesen nem étkezési célokra, hanem némi átalakítás után (a csokinyuszikat és tojásokat beolvasztják, majd csokisünökké gyúrják), hanem hogy a kis rendőrnövendékek célbalőhessenek gumilövedékes játékpuskáikkal.

3 komment

Újabb technikai szünet

sick_society 2009.03.25. 15:22

Elnézést az újabb kimaradásért, csak közben ide is írogatok www.hirsarok.hu/  már 2 cikkem megjelent... Nemsokára lesz új post, addig akit érdekel olvasgathat Arkan tigriseiről: www.hirsarok.hu/node/19652 ; www.hirsarok.hu/node/20128

1 komment

Gyermekkorunk lexebb...

sick_society 2009.03.14. 18:53

Ó igen, a retro! Jómagam a 25 életévemmel nem tartom magam véncsontnak, de azért meg-megállok néha egy kis múltidézésre, füstös kocsmák mélyén, a lábízű vizezett sörtől mámorosan a haverokkal viszatekintgetünk néha, miként is volt amikor MI gyerekek voltunk?! Mostani tizenévesekkel beszélgetve folyamatosan szembesülnöm kell azzal, hogy mennyire mást tanítanak nekik, más módszerekkel, mennyire más az értékrendjük és mennyivel több lehetőségük van mindenre, mint mondjuk nekem volt ugyanennyi idősen.

Nekik már alapdolog az internet, míg nekünk anno a C64 volt az informatika netovábbja! Scooby Doo-t meg minimaxos faszságokat néznek a Családi mozidélután a Disney-vel helyet és nincs már vasárnapi Csipetcsapat sem!

Most őszintén ki ne emlékezne arra a generációs sokkra, amikor 1993. december 12-én félbeszakították a Disney vasárnapi műsorát Antall József (R.I.P.) halála miatt?! Megjegyzem azóta sem pótolták az elmaradt Kacsameséket...

Ebben a postban összegyűjtöttem néhány fényképet tárgyakról, melyek meghatározták ifjúságunkat, melyekre mosolyogva, mégis szeretettel gondolunk és szentségtörésnek tartanánk kidobni, ha előkerül egy padláson porosodó doboz mélyéről.

íme mindjárt a már említett csoda:

 

 

 

 

 

 

 

 

Emlékeztek a Falcon 2-re és a Test Drive-ra? Utóbbinak mekkora király grafikája volt már akkor?!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Valamelyik gomb mindig elromlott... :-))

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

hol volt még CD-rom, most meg hamburger mellé adják a DVD-t is...

 

 

 

 

 

 

 

Höhö, qwerty-billentyűzet! :-)))

 

 

Azért olvastunk is:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez nem szar japán manga volt:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És a kicsikre is gondoltak:

 

Ebből éltem környezetismeret órákon! :-)

 

 

 

 

 

 

És mikor kicsit nagyobbak lettünk... 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persze a készségfejlesztésre is gondolnunk kellett!

 

 

 

 

 

Hugomnál valami hasonló játék kapcsán jöttünk rá, hogy nem kifejezetten okos, viszont nagyon erős:

 

"...mondom kockát a kockába!!!"

 

 

 

 

 

 

 

 

Ki a szabadba! Később jött a bmx-mánia! ;-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha nagyobb útra mentünk...

 

 

 

 

 

 

 

ha sok cuccal...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az útra is kellett valami olvasnivaló:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vagy egy kis játék:

 

 

 

 

 

 

 

 

Az örök kedvenc:

 

Kinek volt Gorbacsovos? ;-)

 

 

FÜRGYÉ' LE!!!

 

 

 

Senkit sem érdekelt a ph-érték mégis felnőttünk valahogy...

 

 

 

 

 

Szódához, tejszínhabhoz és még vissza is lehetett vinni!

 

 

 

 

 

 

 

 

a hasznos infók nem hiányozhattak!

 

 

 

 

 

 

 

Csakúgy, mint a jótanácsok.

 

 

 

 

 

 

 

És szólt a rádió...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

meg a TV...

 

síkképernyő csak síkhülyéknek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tibi bácsi nyergelte a korongokat:

 

 

 

és hogy miket is hallgattunk?

 

 

 

 

 

 

 

például őt:

 

Lehet, hogy tré, de közülünk senki sem lövöldözött iskolákban és nem vertük egymást, csak ha nagyon muszáj volt... :-))

 

 

 

 

 

 

Kártyanaptár, ki ne gyűjtötte volna?!

 

   

 

 

Bár én bevallom az újságra már nem is nagyon emlékszem.

 

 

 

 

 

 

Végül pedig az elmaradhatatlan Örök klasszikus, mely gyermekkorunk meghatározó  programja volt:

 

És a vasárnapi örökbecsű:

 

Beh szép is volt...

 

 

3 komment

Amit az iwiw nélkül sosem tudtunk volna meg

sick_society 2009.03.13. 00:29

A iwiwen fentlenni, nemcsak kötelező, de egy életérzés!

Lehet csajozni, ismerkedni, összeveszni, kibékülni, állást keresni, levelezni, stb.

Egyszóval remek dolog, amellett hasznos és szórakoztató. Néhány alapdologgal persze nem árt tisztában lenni. Például ha felteszünk egy képet amin idióta fejünk van, vagy akármi, akkor jó esélyünk van kikerülni a puruttyára, hogy mások hülyére röhögjék magukat rajtunk. Ha a delikvens cigányból van és "rajkodik(k)", már meg is jelent a kurucinfón és általában ezután törlik is magukat a romacsádék. Persze nemcsak attól kell félni, hogy közröhej tárgyává válunk (általában ok nélkül senkit sem szoktak rommá alázni a fenti oldalakon), hanem például köztudottan figyel az NBH és a zsernyákság is. Ha megnézitek, hogy rendőr, katona és jogász ismerőseitekből hányan rendelkeznek iwiwes adatlappal, valószinűleg azt fogjátok tapasztalni, hogy elég kevesen! Nem véletlenül...

Állásinterjú előtt szintén érdemes eltüntetni a sugárbanhányós, üvegasztalról utcafelszippantós képeket, mert a HR-es kis picsák nagy előszeretettel nézegetik a jelentkezők adatlapjait és képeit és egy rossz adatlappal le lehet rombolni a legtökéletesebbet megírt CV-k image-ét is!

Vannak viszon arcok, akik ezekkel nem foglalkoznak és hülyeségüket kivetítik az adatlapjukra, illetve esetenként az üzenőfalat és támadják hülyeségatombombáikkal!

Az iwiw létezése előtti sötét évszázadokban például egy átlagembernek fogalma sem volt arról, hogy hazánkban a Katalin, János, Ilona, Sándor mellett mennyire elterjedt születési név az 1983! Az iwiw óta tudom, hogy majdnem minden harmadik volt osztálytársamat így hívják és ezt előttem évekig titkolták a kis szemetek!

Szintén az iwiwről szerezhettünk tudomást arról a tényről, hogy a magyar lakosság átlag ICQ-ja a legmagasabb a világon, bármit is jelentsen ez az adat!

Vallásos életünk meghatározó médiumává is vált ez a drágajó közösségi portál, eddig ugyanis nem hittem a reinkarnációban, az iwiwről viszont tudom, hogy ha embereknél még nincs is dokumentált eset, de a golden retrieverek képesek havonta meghalni és újra testet ölteni, hogy aztán újra meg újra lemészárolják őket. Az Illatos úton lévő állatmenhely vélhetően az évek óta ott rohadó kutyatetemekről kapta a nevét....

Ugyanakkor roppant illúzióromboló is tud lenni az iwiw! Jómagam kiskorom óta nagy tisztelője voltam David Copperfielnek. Ez a tiszteletem semmivé foszlott az iwiw üzenőfalát figyelgetve ugyanis rá kellet jönnöm, hogy eddigi kedvencem legnagyobb eltűnései is smafuk Rácz Vivienhez képest aki ezt évek óta hetente többször is megteszi úgy, hogy egy egész országot megtéveszt (ha az állítólagos interpol-körözést nézzük akkor többet is)!

És akkor még egy szót sem ejtettem az apróhirdetés-rovatról, mely az avon-, és pénzügyi tanácsadók valóságos mekkáját  jelenti! Világválság idején amúgysem létező pénzügyeinket és befektetni  való tökénket a legjobb bukott bölcsészekre bízni, akik kicsusszantak a ruhatár-büfé szakok padjaiból, vagy fel sem vették őket és hittek tanácsadó cégek álláshirdetéseinek, ahol "kiemelt bérezést" igértek "magas jutalékkal" egy leendő "fiatalos csapat tagjaként" egy "dinamikusan fejlődő multinacionális pénzintézetnél"...

Különösen érdekesek azok az "üzifalas" bejegyzések, amiket azon "ismerőseink" tesznek ki, akikről bár már a suliban (vagy akárhol) tudtuk, hogy hülye picsák egytől egyig viszont nem akartuk megbántani őket azzal, hogy nem jelöljük vissza, mert úgyis ott lesz az osztálytalin jövőre és/vagy a barátnőnk jóban van vele...

Ezek azok a műelitista picsákok, akik szinpadisasn angolul "olvassák" a metrón a Harry Potter második részét, csak érdekes módon a Stadionoktól a Moszkva térig nem lapoznak egyszer sem...

Ők szoktak általában francia nyelvű cikkeket belinkelni a világválságról, esetleg Coelho idézetekkel kezdeni a napot, de a kommentjeikből többnyire kiderül, hogy ők maguk sem olvasták, amit kitettek.

Külön imádom, amikor egy ismerősöm magánbeszélgetést folytat az üzenőfalon egy általam ismeretlen személlyel oldalakon keresztül és csak annyi derül ki, hogy szerinte neki van igaza, a másik meg hülye.

Summa summarum, remek dolog ez az iwiw, csak tudni kell használni és próbáljunk meg önmagunk maradni, mert aki ismer az olyannak szeret, amilyenek vagyunk, aki nem ismer az meg úgysem tud véleményt írni az AL-unkra, csak ha visszaigazoljuk! ;-)

 

4 komment

Etnorap

sick_society 2009.03.11. 19:45

Megint mixelgettem egy kicsit, ez most jobban sikerült, mint az eddigiek, talán kissé emészthetőbb is (népdal, rap-alappal) illetve talán kicsit most aktuális is, tekintve, hogy mindenki a cigánysággal foglalkozik pro- és kontra, általában szidják őket, általában nem is alaptalanul, de azért van nekik kultúrájuk is csak ügyesen titkolják...

Fogadjátok szeretettel:

sicksociety.blog.hu/media/file/Egykurv%C3%A1%C3%A9rt_transcoded.mp3

 

Címkék: zene cigány rap etno

Szólj hozzá!

Mea maxima culpa

sick_society 2009.03.11. 19:02

Elnézést kérek a hosszas kihagyásért, vidéken voltam egy nagyon kedves cimborámnak segédkeztem költözködni négy napig.

Ezalatt persze történt egysmás itthon is, például

máris kimaradtam egy nagyszerű üzenőfalas uszításos-összeveszéses-youtube-róleltávolítottvideólinkelgetéses partyból... :-( (tudjátok, két "szimpatikus fiatalember" összever egy srácot egy ostoba kurva meg felveszi a telójával, miközben hergeli őket)

Az indexen olvastam utólag, ott persze már csak azzal foglalkoztak, hogy bebizonyítsák, nem cigányok tették...

1. Kiaf...szt érdekel?!

2. Ha jófejkedni akarnak, szervezzenek gyűjtést vagy akármit a srácnak, akit bealáztak és megvertek!

3. A videón is hallható "dikkmá" szócska (ennek mi lehet a szófaja amúgy?) jellemzően nem a finnugor nyelvcsalád  sajátossága, márpedig a felvételt készítő nőstény egyed többször is ezt mondta a szájával... Ez nyilván nem bizonyíték-erejű és rohadtul nem akarom én is elkezdeni a cigányozást, de unom már, hogy ebben az országban mindenki hazudik és minden szinten hülyének nézik az embert!

Végezetül annyit ehhez, hogy akár cigányok voltak, akár nem, remélem jól szájbaverik azt a két retket, mert akárki akármit mond, az erőszak igenis megoldás sokmindenre! Erre például pont!

Amúgy én tudok mutatni egy cigányembert akit igenis tisztelek! Itt van ni:

 

 

Ha nem vigyázunk, nemsokára ez az üzenet jelenik meg a "magyar közélet jútyubján":

 

"This minority has been removed due to terms of use violation."

 

Na, erről ennyit.

Most pedig pótolni fogom az elmaradást és megyek írom a postokat ezerrel NEKTEK!

Lesz zene, múltbatekintés, napi aktualitás, meg minden, amit akartok!

Minden amit csak egy beteg társadalom nyújthat nekünk! ;-)

 

Szólj hozzá!

Féltékenyeknek

sick_society 2009.03.01. 17:34

Mutatok egy honlapot, ahová, ha beírod a párod telefonszámát (20,30,70
- elég így kezdeni, mert Magyarországot veszi alapul), akkor műhold
segítségével meghatározza a pontos helyzetét.

Én rögtön kipróbáltam, működik:

http://www.trackapartner.com/

 

Címkék: féltékenység

5 komment

Csendkirály

sick_society 2009.02.23. 16:57

Behalt a netem...  Hívtam a szolgáltatót, állítólag holnapra jó lesz. Remek...

1 komment

Degu

sick_society 2009.02.22. 04:42

 

 Szimplán, mert aranyos:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.youtube.com/watch

Szólj hozzá!

Kamionosok és kurvák helyett kamionosok és kurvák

sick_society 2009.02.21. 20:45

EZ egy rendhagyó post lesz, mivel a fent nevezett rendezvényre a túlzott érdeklődés miatt nem tudtunk végül bejutni, viszont szerkesztőségünk válságstábot alakított a helyszínen és a telefonom kamerájának segítségével élőben közvetítettem a tegnap estét. A felvételek elég sötétek lettek, viszont a hang(om) nagyjából végig hallható, illetve fellelhető néhány a nyugalom megzavarására alkalmas képhatás is.

Szóval a sickcociety tv/rádió/nemtommi bemutatja: Partyarcok avagy a dikszós köcsögök 2.0 A videókat most csak feldobálom linkelgetve, majd ha lesz időm és rájövök, hogy kell, lesznek szép kis keretek is nekik.

Tegnap este  miután gyorsütemben elfogyasztottunk néhány sört illetve jagermeistert, elindultunk (kissé késve) a Merlinbe, hogy anyagot gyűjtsünk a partyarcokról egyik természetes előfordulási helyükön. A gond a Merlin utcájánál kezdődött, ahol ez várt minket:

www.videoplayer.hu/videos/play/319500

 

volt itt minden:

www.videoplayer.hu/videos/play/319501

megérkeztünk:

www.videoplayer.hu/videos/play/319504

interjúvolunk is:

www.videoplayer.hu/videos/play/319505

party:www.videoplayer.hu/videos/play/319506

a lényeg:

www.videoplayer.hu/videos/play/319507

jó nők, rusnya fiúkkal:

www.videoplayer.hu/videos/play/319508

mikor hív a természet:

www.videoplayer.hu/videos/play/319510

interjú 2.0 :

www.videoplayer.hu/videos/play/319511

 

 

zárszó:

www.videoplayer.hu/videos/play/319512

 

Címkék: merlin kurvák partyarcok corvin kamionosok

5 komment

Ajanosszág

sick_society 2009.02.19. 14:30

Ok-ok, ez most egy kamu post, mert pénteken megyek anyagot gyűjteni a következőhöz, de addig is nézegessétek eztet, mert full jófej! :-)

Érdemes megfigyelni a nagyobbik jószág arckifejezését, körülbelül olyat fejet vág, mint Gusztos Péter mikor lecsukták a dealerét...

 

www.youtube.com/watch

 

 

5 komment

Magyar História X

sick_society 2009.02.15. 03:08

Még az alternatív kultúrák kapcsán megígértem, hogy írok majd a skinheadekről. Most igyekszem pótolni, lévén rövid időre aktuálissá vált a téma. Az egyik blogon heves vitába bonyolódtam az egyik post írójával a "náciveszély"-ről illetve annak létéről, vagy nemlétéről. Egyébként egy jó oldalnak tartom a Kettős Mércét illetve a magyarinfo.blog.hu/ -t és rühellek olyanokkal vitatkozni, akikkel alapvetően egyet értek sok mindenben. A postjaik hmm... minimum gondolatébresztőek! Különben nem reklámoznám őket! :-)))

Nadeszóvalcsakazértis, hogy eredeti témánkhoz visszakanyarodjak: Skinheadek! A korábbi gyakorlattal ellentétben most nem írnám le a kialakulásuk történetét, mindenki nézzen utána, ha akar, az interneten fellelhető számos forrás valamelyikéből!

A punkhoz hasonlóan ez is Angliából indult és mire átért Magyarországra, már számos jegyében különbözőségek mutatkoztak. Itt nemcsak arra gondolok, hogy az angol skinheadek piros cipőfűzőben nyomulnak, a magyarok meg valamiért fehérben. Itthon egyébként érdekes módon a punkok hordják a piroskát, de különböző ideológiákat gyártottak már szinte a szivárvány összes színére, a teljesség igénye nélkül például aki kék cipőfűzővel köti meg a ciánkáliban vett Gettáját az állítólag rendőrgyűlölő, míg aki zölddel, az környezetvédő...

Tehát, Tv-Shop Magyarország, "alapcsomag kezdő skinheadeknek"!

Tartalma:

1 darab bomberkabát (lehet fekete, kék, zöld, de a zipzár mindig 30Y :-)))

1 db bakkkkancs (bundeswehr, martens, vagy bármi)

1 pár fehér (haladóknak angolzászlós) cipőfűző (beavatottak szerint ez kemény)

1 db gyakorló nadrág (gyakorolni, mi máshoz, hülye!)

1 db "nagymagyarországos", vagy "fejbőrös", vagy "hooligansos" póló (haladöknak Lonsdale pulcsi kötelező, mert ha a bomber nincs összecipzározva, akkor a feliratból csak az "NSDA" látszik, a "P"-t meg már csak oda kell képzelni!)

1 db anekdótagyűjtemény alternatív népmesékről, amely mindig arról szól, hogy egy skinheadet megtámadott 10 vérszomjas, kigyúrt cigány, de ő hősiesen ellenállt és legyűrte őket, valamint 1%-ban tartalmaz olyan történeteket is, mely szerint vannak normális rendőrök is (ők is skinheadek, csak titkolják).

2 db történelem könyv (ált. isk. 8. osztályos, ill. negyedikes gimis, mert csak ezekben van kép Hitlerről! Figyelem, kötelező tudni a führer autójának rendszámát!!!)

1 db fradi szurkolói kalendárium, ami azért jó, mert jó!

Nagyjából ennyi, ami kötelező a skinheaddéválás rögös útjának elején, legalábbis kis hazánkban. Fontos persze a felkészültség, például Mein Kampf, valamint Talmud idézetek bebiflázása, majd megfelelő társaságban (kocsmában) való idézgetése, a zorallkodási együttható növelésének céljából.

Természetesen alapkövetelmény a megmozdulások, Miép, Jobbik, Magyar Gárda, stb tüntetések látogatása, illetve egyes "nemzeti érzelmű zenekarok" hangversenyén való részvétel.

Nagyjából ennyi lenne a magyar skinhead alapfokon, észrevételeket, kiegészítéseet a fórumba

 

 

Címkék: skinhead hitler talmud punkok mein kampf

6 komment · 1 trackback

Meseország

sick_society 2009.02.10. 22:38

Megígértem, nem politizálok! De mesélni szabad. Ezt engedélyezem magamnak. A story ismerős lesz, már aki olvasta a Harry Pottert és annak is aki Magyarországon él.

Szóval adva van egy varázsvilág, abban is a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola. Ennek a varázsvilágnak van minisztériuma és mágiaügyi minisztere is. A mágiaügyi miniszter egy őrült, aki félti a hatalmát, ezért nem akarja elfogadni a tényt, hogy cigányb... akarom mondani sötét varázslók márpedig vannak és vezérük Voldemort visszatért. Éppen ezért mindent megtesz annak érdekében, hogy nehogy a tények kitudódjanak, aki csak ki meri ejteni ezt a szót azt az Azkabanba vetik és az újságok sem írhatnak róla. Eközben a sötét varázslók büntetlenül garázdálkodhatnak kedvük szerint.

A varázslóknak a minisztérium által hozott törvények megtiltják, hogy varázsoljanak, még önvédelem céljából sem szabad nekik, ha egy sötét varázsló rájuk támad, akkor sem.

Mivel a varázslók rájöttek, hogy a minisztérium nem képes és nem is akarja megvédeni őket, elhatározzák, hogy magukhoz ragadják a kezdeményezést. Önvédelmi egyletet szerveznek a Roxfortban, melynek a Dumbledore Gárdája Serege nevet adják.

A sereg szépen nő, létszama folyamatosan duzzad, bár a minisztérium üldözi, majd jogerősen be is tiltja, de utána is működik. A sötét varázslók közben folyamatosan terrorban és félelemben tartják az országot és végül bekövetkezik a baj; egy rendezvényen meggyilkolják az egyik híres kézi.. kviddiccsezőt, aki ártatlanul csöppent bele az egészbe. Óriási a felháborodás a varázslótársadalomban, de a minisztérium és az általa irányított Reggeli Próféta nevű újság most is igyekszik eltusolni az ügyet.

A mágiaügyi miniszter hatalomféltési paranoiája odáig fajult, hogy az egyértelmű tények és bizonyítékok ellenére sem hajlandó elismerni, hogy Voldemort visszatért és a sötét varázslók garázdálkodásának senki sem állja útját.

A roxforti diákok azonban szerveződni kezdtek, segítik egymást, együtt készülnek a védekezésre, titkos blogok.. jelekkel kommunikálnak és reménykednek, hogy mikor eljön az ő idejük, kisöprik a gonoszt a varázslótársadalomból és annak vezetőségéből. Mert tudják, érzik, ha összefognak, együtt elég erősek hozzá!

 

A postban esetlegesen fellelhető párhuzam a valós élettel pusztán a képzelet szüleménye, továbbgondolását, kommentálását minden körülmények között ajánlom!

Címkék: politika harry potter azkaban roxfort

Szólj hozzá!

Miért, miért, miért?

sick_society 2009.02.08. 15:53

Amikor ezt a blogot elkezdtem, erős elhatározás élt bennem, hogy aktuál- és főleg belpolitikát mégcsak említésként sem fog tartalmazni. A közelmúlt sajnálatos  (és lineáris) eseményei miatt azonban most úgy érzem egy rövid gondolatmenetet muszáj közölnöm!

A mai nap vezető hírben közölte számos sajtóorgánum, hogy veszprémben egy szórakozóhelyen meggyilkolták Marian Cozmát az MKB Veszprém csapatának elsőszámú beállósát, aki a román válogatottnak is rendszeres tagja volt, sőt a vb után szóba került esetleges magyar válogatottsága is.

Különböző fórumokon egyből elindult a találgatás a már-már megszokott témában: cigányok voltak az elkövetők, avagy sem? Volt, aki tényként közölte, volt aki vitatta és "rasszistázta" azokat akik tényként közölték. Egy biztos, sokakban egyből felmerült, hogy a bűncselekmény, jellege miatt nagy valószínűséggel cigányok a tettesek. Az itthoni média nem közölt semmi erre utalót, egy román sportoldal viszont igen, a cikk angol fordítása itt található:   translate.google.com/translate

Azután már más forrásra hivatkozva az MTI is lehozta a hírt: www.mti.hu/cikk/350872/

 

Ez sajnos azt kell mondjam még lehetne egy magyar viszonylatban megszokott jelenség is (hangsúlyozom, hogy csak magyar viszonylatban), ami fejleményeket illeti azonban, itt már valami egészen másról van szó!

A már említett román portálon ugyanis a következő cikk jelent meg, ami már magyar fórumokon is terjed: translate.google.com/translate

Összefoglalva arról van szó, hogy az „arkanisták” (a Szerb Egység Pártját Zseljko Razsnatovics Arkan szabadcsapatvezér alapította) kijelentették, "bosszút állnak fiaikért".

Nem lehet eléggé kihangsúlyozni: itt már nem a Magyar Gárdáról, nem holmi gittegyletről vagy néhány elvakult skinheadből álló szánalmas kis bosszúért lihegő nagyhangú csoportról van szó! Hogy egy fórumozót idézzek: "...Ha csak 3 jön a tigrisek közül, nekik végük, de ha 300 jön, akkor azon a cigánysoron hamut se fognak hagyni ezek a szerbiai népirtáson edződött fiúcskák."

És ez innentől kezdve, már nem (csak) magyar belügy! Hogy ismét egy fórumozót idézzek: "na erre komolyan kíváncsi lennék...
300 szerb rendfenntartót próbál majd a magyar határőrség zöldhatáron megfogni. esetleg bevetik a titkosszolgálatokat a romák védelmében. göncz kinga jóvátételt fizet. hát randa egy világ van, no."

így van, ronda egy világot élünk, ronda egy Magyarországon élünk! Szélsőjobbtól a liberálisig mindenki vonja le a maga kis következtetéseit, gondolkozzon el ezeken a dolgokon, marja a másikat, szólogasson be fórumokon, baráti társaságokban, de a lényeg, hogy beszéljünk róla, ütközzenek a vélemények, hátha a párbeszéd végre megoldást is szül!

Ha verbálisan megy a harc abból ugyanis születhet jó megoldás, ha az utcákon, abból csak baj lesz! Ehhez előbb azonban ténylegesen el kell indulnia egy "társadalmi kerekasztalnak" és az ország vezetőinek is tudomásul kell vennie a probléma meglétét. Nem azon kell vitázni, hogy minek nevezzük! Nem kell "cigánybűnőzésről" harsogni, de nem szabad elhallgatni a tényeket sem. Egy amerikai elnök mondta egyszer, talán Raegen, hogy "ha nem akarsz megoldani egy problémát, hozz rá létre egy bizottságot!" A mindenkori magyar politikai gyakorlatot ismerve már "várom" ezt a lépést a kormánytól...

Változásra van szükség! Változásokra minden téren, hozzáállásban, cselekvésekben, együttműködésben egyaránt! Együtt kell élnünk, nem pedig együtt félnünk!

A blog.hu-n számos közéleti blog, írás szerepel, az itt publikálók, hozzászólók és az olvasók egyaránt sokat tehetnek azért, hogy a polgári gondolkodás átalakuljon, megváltozzon és egy olyan párbeszédet szüljön, mely ötleteket, megvalósítható javaslatokat eredményez. A "polgári"-t nem "Fideszes"-értelemben gondoltam, hanem általánosságban. Már ha van még ilyen...

Felül kell emelkednünk ugyanis a kicsinyes politikai érveken, érdekeken lévén itt nem egy helyi választásról vagy döntésről van szó, hanem az országról, ahol élünk, a társadalomról, melynek tagjai vagyunk!

Szeretnék olyan országban élni, ahol miután hazamegyek a munkából vagy az egyetemről, átölelem a bárátnőmet, a legnagyobb vitám arról szóljon az ismerőseimmel, hogy melyik foci csapat nyeri a BL-t és ha elmegyek szórakozni, nyíltan és félelem nélkül fordulhassak bárkihez, aki megszólít, függetlenül a bőrszínétől, vagy a nyelvtől, melyet beszél!

Zárógondolatként: ebben a blogban nem lesz több politikai témájú post! Szivesebben írok a zenéről, csajozásról, emókról, vagy bármilyen aromságról, ami jellemző ránk, vagy másokra, de az államilag szervezett és legitimizált idiótizmus nem az én témám! Ezzel együtt, mielőtt önellentmondásba keverném magam a pár sorral feljebb említettek miatt továbbra is fenntartom, hogy szükség van társadalmi párbeszédre, ezekről a dolgokról beszélnünk kell, a parlamentben és az interneten egyaránt.

De nem ezen a blogon...

 

 

Címkék: internet idiótizmus emók ciánybűnözés társadalmi párbeszéd

Szólj hozzá!

Komcsi Potter és a böszmék köve

sick_society 2009.02.03. 23:54

A történet elején megismerjük a roppant ellenszenves Apró Dursleyt, feleségét, Piroskát, és fiukat, Dudleyt, akik elzárkóznak minden hihetetlen vagy furcsa dolog elől, pl: igazmondás, adócsökkentés, cigánybűnözés.  Egy éjszaka a bölcs, öreg mágus, Draskovics Dumbledore és kollégája, az időnként macskaalakot öltő Kósáné McGalagony professzor találkoznak Dursleyék Parlament Drive 4. szám alatt található házánál. Ugyanis Piroska varázserővel megáldott nővérét, Lénát és férjét, Jani Pottert meggyilkolta a rettegett feketemágus, Viktormort. Meglepetésére azonban fiúkkal, Fletóval képtelen volt végezni (egy sebhellyel megúszta. A halálos átok amivel rákot burjánoztatott benne visszahullott Viktormortra, aki csak a polgárikörök miatt nem halt meg (ld. később). A csecsemőt Megyó Hagrid, az óriás mentette ki a ház romjai közül, és hozta el a Parlament Drive-ra. Az öreg mágus levélben tájékoztatja Apróékat a történtekről, és azt kéri, hogy mivel ők az egyetlen rokonai a fiúnak, viseljék gondját unokaöccsüknek.

Apró bácsi és Piroska néni, muglik (varázstalan emberek) lévén, rettegnek Fletó varázserejétől, ezért eltitkolják előle a múltját. Nem engedik neki, hogy betekintsen a levéltári dokumentumokba, titkosítják az ügynöklistákat és még a történelem oktatást is tönkreteszik, nehogy fény derüljön a kis Fletó Potter múltjára.  Ráadásul azt gondolják, ha kellően erőszakosan, mostohán bánnak unokaöccsükkel, akkor sikerül kiirtaniuk belőle a mágiát. Fletó környezetében azonban időről időre furcsa dolgok történnek. Egy parlamenti látogatás során például beszélgetésbe elegyedik az államháztartással, majd (akaratán kívül) eltünteti az üvegzsebet, ezzel kiszabadítva a valutakígyót. Fletónak, akinek nincsenek barátai, egy nap levele érkezik az Öszödfort Böszmeség- és Konvergenciaképző KISZiskolából. Apró bácsi azonban elpusztítja, mielőtt unokaöccse elolvashatná. Mikor újabb és újabb levelek érkeznek az Öszödfortból - amit természetesen nem olvashat el Apró bácsi jóvoltából - nagybátyja beleőrülve a levélzáporba elviszi családját egy kis, barátságtalan szigetre, ahol a "postások" biztosan nem találnak rájuk. Ám csalódnia kell: Megyó által mégis eljut a címzetthez egy levél. Így a tizenegyedik születésnapján végre kiderül, hogy Fletónak varázsereje van és felvételt nyert az Öszödfort Böszmeség- és Konvergenciaképző KISZiskolába. Megyó magával viszi Fletót a kormányba, hogy az Abszol úton közbeszerzéssel megvegyék a fiú tanszereit. Fletó itt szembesül vele, hogy híres: a varázslók ismerik és tisztelik, mint a fiút, akinek köszönhetően megszabadultak Viktormort rémuralmától. Fletó eljut az Altusgottsba ahol pénzt vesz fel örökségéből és Megyó pedig kiüríti titkos 2004-es széfet, az államkasszát. A leendő varázsló a talár–szabónál találkozik először Mádl Malfoyal; Megyó megajándékozza egy bagollyal aki Bokrosnak nevez el és Putyinvandernél beszerzik a varázspálcát is. Mikor a bevásárlást követően Fletó visszatér nevelőszüleihez azok gyakorlatilag rettegnek tőle.

Szeptember elsején Fletó a Négyes Metrókrossz Pályaudvaron találkozik a Zuschlag családdal, akik segítenek neki megtalálni a kilenc és háromnegyedik vágányt, ahonnan a Öszödfortba tartó vonat indul. Fletó az utazás alatt összebarátkozik a legfiatalabb Zuschlag fiúval, Janronnal, valamint megismerkedik még jó pár leendő osztálytársával, többek között John Hermese Grangerrel, Petille Gusztossal és Mádl Malfoyjal. Az Öszödfortban megismeri az igazgatót, Draskovics Dumbledoret. A Tolerancia Süveg JanRont és Hermesét a KISZendélbe, Mádl-t a Mardemokratába osztja. Fletót a süveg a Mardemokratába akarja küldeni, de mivel ő sok rosszat hallott már a házról, tiltakozik, így végül a KISZendélbe kerül.

Fletó és barátai különféle varázslatos tantárgyakat (inflációtan, vélemény-átváltoztatástan, válságkezelés, liberalizmustörténet, szélsőséges varázslatok kivédése, gyógyprivatizációtan, tánctan) tanulnak az Öszödfortban. Fletó tehetsége az első tánc-órán feltűnik Kósáné McGalagony professzornak, aki beajánlja őt a KISZendél futó-csapatába. Fletó ezenkívül megismeri az Öszödfort ellenszenves gondnokát, Navracsicset; egy ízben előle menekülve jutnak el a harmadik emeleti tiltott folyosóra, ahol egy háromfejű kutya őriz „valamit”. Miután egyik reggelinél Bokros csomagot hoz és Fletó megkapja Nimbusz  100 lépés-es cipőjét, megkezdődnek a futó edzések.

Miuán a fiúk megmentik Hermesét egy, az iskolába beszabadult Csurka-trolltól; elválaszthatatlan barátokká válnak. A Mardemokrata elleni kvidics mérkőzésen valaki szélsőséges varázslattal támadja meg a KISZendél fogóját – a tanulók Pokornitont gyanúsítják. A téli szünetet Fletó a Zuschlag testvérekkel tölti az iskolában; az első igazi karácsonyára ő is kap egy „Zuschlag–pulcsit”, valamint apja gerinctelenné tevő köpönyegét. A köpenyt használva fedezi fel Fletó EUvis tükrét, ami az ember legáhítottabb vágyát mutatja meg.

Hála a kopogtatóbékás kártyáknak a barátok megfejtik, mit őriz Sólymoska a tiltott folyosón. A következő Librebug-KISZendél futó versenyt már Pokorniton professzor vezeti – mindenki szerint azért, hogy nehogy a KISZendél megelőzze a Mardemokratát a pontversenyben. A nagyon rövid mérkőzés után Fletó kihallgatja Pokorniton és Máriusz professzorok furcsa beszélgetését.

Közben egy titokzatos idegentől Megyó sárkánytojást nyert; aki Sólymoskáról érdeklődött. A kis sárkány miatt Fletó, Hermese, Petille és Mádl bűntetést kap – a Tiltott SzavazatRengetegben kell segíteniük Megyónak megkeresni egy sebesült egyszavazatút. Fletó és társai találkoznak az erdőben élő kdenptaurokkal és Fodorenzétől megtudja, hogy valaki a Tiltott SzavazatRengetegbentörvénytervezeteket öl, hogy vérükkel életben tartsa a lelkét.

A tanév végére megfejtik hogy a kő Viktormortnak kő, hogy visszanyerje az erejét. Miután Kósáné McGalagony professzor nem hallgat Fletóra, a fiú JanRonnal és Hermesével elindul, hogy megfékezze Viktormortot. Sorra le kell győzniük a követ védelmező akadályokat: a háromfejű kutya mellett egy öszödhurok nevű húsevő felvétel, néhány repülő adókulcs, egy diplomáciai sakkjátszma, egy elkábított trollgárda és egy maastricti rejtvény várja őket. Végül Fletó szembenéz ellenségével, aki meglepetésére nem Pokorniton, hanem Máriusz, tarkóján Viktormort arcával. A kormányzás kövét Máriusz csupán EUvis tükrén keresztül tudná megszerezni, de erre képtelen. Mikor a professzor fenyegetésére Fletó belenéz a tükörbe, a kő varázslat folytán hozzá kerül (csak az tudta megszerezni a követ, aki meg akarta találni ugyan, de nem volt vele célja – ezt Draskovics találta ki). Viktormort először népszavazással, majd erőszakkal próbálja elvenni tőle a követ, de a fiút megvédik a megvásárolt szavazatok, mikor Máriusz-Viktormort hozzáér Fletó bőréhez, Máriusz  haja megőszül. Viktormort végül elhagyja Máriuszt, aki ezután meghal.

Dumbledore és Merkel úgy határoznak, a böszmék kövét megsemmisítik, nehogy Viktormort újból megpróbálja megszerezni. A KISZendél a házak pontversenyén végül mégis győzelmet arat, Fletó pedig hazatér Apróékhoz, akik mit sem tudnak arról, hogy az iskolán kívül tilos varázsolni…

 

Szólj hozzá!

A Hoax-Press Hírügynökség jelenti: Nácivadászat Lappföldön

sick_society 2009.02.03. 08:05

Lapzárta után érkezett: Náci ideológia terjesztésének alapos gyanúja miatt tett feljelentést Gusztos Péter a Mikulás kedvenc rénszarvasa ellen! A szdsz-es pulitikus szerint Rudolf Hess-ölte a krampuszlányokat!

A Mikulást nem tudtuk elérni, mivel éppen szabadságát tölti, de szóvívője által közölte, hogy nem is kívánja kommentálni a vádakat! Egy a neve elhallgatását kérő segédmanó kérdésünkre azt nyilatkozta, hogy a Mikulás egész teamjét megdöbbentette a vád és leszögezte, hogy egyemberként (ill. manóként) kiállnak Rudolfért! A Szarvasok és Szánhúzók Szövetsége (SZSZ) szimpátiatüntetést szervez szerdára, mely egyben a hátrányos faji megkülönböztetés elleni demonstráció is lesz, tehát rénszarvasokat és jávorszarvasokat egyaránt szeretettel várnak!

A krampuszok szóvívője nyílt közleményt adott ki Rudolf védelmében és bizalmasan közölte, hogy szerinte Gusztos Péter egy seggfej, és egyben azt üzente a liberális politikusnak, hogy 1. ne szívjon annyi füvet!  2.ha az idén sem végzi már el azt a legalább negyedik egyetemet, amire jár, akkor decemberben egy kazal virgácsot fog kapni és nem a csizmájába!

7 komment

Ezek valának Caius Suetonius Tranquillus szavai

sick_society 2009.01.31. 06:15

 

"Ugyan meddig élsz vissza, Catilina, még a türelmünkkel? Meddig űz még eszeveszett dühöd gúnyt belőlünk? Mely határig hányja-veti magát zabolátlan vakmerőséged? Hát sem a Palatium éjjeli őrzése, sem a nép rettegése, sem a legderekabbak összesereglése, sem a senatus üléshelyének megerősítése, sem a senatorok arca-tekintete, semmi sincs rád hatással? Terveid lelepleződtek, nem veszed észre? Bilincsekbe verve valamennyiünk tudatában összeesküvésed, nem látod? Hogy a mára virradó meg az előző éjjel mit műveltél, hol voltál, össze kiket hívtál, velük mifélékről tanácskoztál, melyikünk nem tudja, mit gondolsz?
Óh idők, óh erkölcsök! A szenátus mindezt tudja, a konzul is látja, ez itt mégis tovább él. Él?? Sőt, még a szenátusba is eljön, részt vesz az üléseken, és szemeivel egyenként választ ki, jelöl meg minket legyilkolásra."

(Marcus Tullius Cicero: Oratio in Catilinam prima)

 

Egy kis időutazásra invitálom most a kedves blogolvasót! Képzeljük magunk elé az ókori római történet- és életrajzírót, Hadriánus császár levéltárosát Suetoniust, amint Magyarország útjait róva beszámolót ír a tisztelt szenátusnak, Pannónia tartomány jövőbeli állapotáról és annak elöljáróiról!

Szenátortársaim, római polgárok!

Engedtessék meg nekem, hogy e dicső és nagymúltú testület elé tárjam Provinciánk, az egykor Pannóniának, most Magyarországnak nevezett terület jelenét és a közállapotokat, melyet ittlétemkor tapasztaltam.

A provincia mely egykori nagyságának már csak töredékével rendelkezik, rossz útjaival és korrupt közigazgatásával a Nérói időket idézi! Az itt élő népek kik magukat magyaroknak nevezik, -bár elöljáróik valamiért rettegnek ettől az elnevezéstől- dolgos és rendes nép valának egykoron, de mostanra teljes morális válságban és erkölcsi romlásban leledzenek.A rabszolgáikat régóta felszabadították, a különféle nomád törzseknek magukéval megyegyező, sőt néha kiváltságokkal járó polgárjogot adtak, melyet azok azóta is élveznek és számos esetben munka és adózás nélkül nagyobb pompában élnek, mint a dolgozó plebs, vagy akár az arisztokrácia.

Szónokaik a Szenátusban egymás szidalmazásával töltik ki hivatali idejüket a törvényhozás helyett és a néptribunusok nem a plebs, hanem egy szűk patríciusi réteg érdekeit képviselik, romokba döntve ezáltal a Köztársaságot!

Különösképp élen jár a Köztársaság romlásában és annak válságba taszításában a consul, mely ellen a plebs és a patríciusok egy része is már számos alkalommal felkelt, de ő legióival leverette a felkelést, a lázadókat arénákba vetette és önmagát pártján belül diktátorrá nyilvánította.

Uralkodását a kegyelet színjátékával nyitotta meg, mert elődjét Petrust nagy  pompával verbálisan eltemette, elmondta fölötte a dicsérő beszédet, és az istenek sorába iktatta. Anyja emlékének a legnagyobb tisztelettel adózott. Ifjúkori barátainak átengedte a legfontosabb államügyek, valamint a császári udvartartás vezetését

 Sok különféle műfajú látványosságot rendezett: ifjúsági ünnepélyt, cirkuszi játékokat, színházi előadást, gladiatori viadalt. Az ifjúsági ünnepélyen korosabb, consuli rangú férfiakat, sőt, idős hölgyeket is felléptetett, sőt, ő maga is táncolt néha-néha... A birodalom örökös fennállásáért fogadalomból rendezett előadásokon - ezeket parancsára a „legnagyobb” jelzővel emlegették -  tüzijátékot is rendezett, de az istenek látván gonosz szándékait lesújtottak haragjukban és Jupiter villámok által oszlatta fel az ünnepséget.

 

Jelenleg másodszor viseli a  consuli hivatalt: az elsőt összeesküvéssel, a másodikat a plebs félrevezetésével és szavazataik megvásárlása által szerezte meg és már negyedik esztendeje bitorolja.

Ha törvényt ült, mindig másnap, akkor is írásban, nem pedig rögtönözve közölte ítéletét a peres felekkel. A tárgyalásoknál azt a gyakorlatot követte, hogy az egybefolyó vád- és védő­beszédek mellőzésével egyenként és pontról pontra hallgatta ki az érdekelteket. Valahányszor utána visszavonult tanácskozásra, senkinek sem kérte általánosságban vagy a nyilvánosság előtt a véleményét, hanem külön-külön, szó nélkül és titokban olvasta el mindenkinek az írásbeli véleményét is, csak azután mondta ki a döntést úgy, ahogyan neki tetszett, mintha a többség is egyetértene vele. A senatus tagjai közé sokáig nem vette be a felszabadított rabszol­gák gyermekeit, azoktól pedig, akiket elődjei már felvettek, megtagadta a hivatalviselés jogát.

 

A birodalom növelése, határainak kiterjesztése eszében sem volt soha, nem is engedett efféle csábításnak, inkább arra gondolt, hogy külföldön letelepedett veteránjait is hazahozza; (magyar igazolvány) ettől is azért állt el csupán, mert félt, hogy árt vele példaképe, Johannus Kádárus dicsőségének.

 

Kevélysége, bujálkodó természete, kapzsisága és irgalmatlansága kezdetben csak itt-ott ütközött ki, inkább mint valami ifjúkori tévelygés, de már akkor sem kételkedett benne senki, hogy ezek a bűnök jelleméből fakadnak, nem pedig fiatalságából

Lassanként azonban erősödtek bűnös hajlamai, titkos és játékos jellegük is elkopott; nem is igyekezett többé leplezni őket, hanem nyíltan nagyobb bűnök elkövetésének útjára lépett.

 

 

 

A felkelés kezdetén - mint mondják - mindjárt sok kegyetlen rendszabályt vezetett be, és azok nem is ellenkeztek természetével, így: minden rendőrparancsnokhoz, minden hely­tartóhoz hivatali utódot és gyilkosokat kell meneszteni; a birodalom egész területén minden száműzöttet el kellett fogni - amazokat, hogy a lázadókhoz ne csatlakozzanak, ezeket meg, mivelhogy cinkosai és segítői honfitársaiknak; Pannóniát a fosztogató csapatok prédájául odadobni; az egész senatust egy lakomán méreggel megölni; a fővárost felgyújtani, vadállatokat nekiereszteni a népnek, hogy a tűzvész ellen nehezebben védekezhessék. Végül mégiscsak visszahőkölt mindezektől, nem a lelkiismerete szavára ugyan, hanem mert félt, hogy nem tudja terveit megvalósítani, és mert meggyőződése szerint hadjáratot kellett indítania, hivatalos idejük lejárta előtt megfosztotta méltóságuktól a consu­lokat, és mindkettőjük helyét maga foglalta el - egy jóslat szerint ugyanis csak consulként győzhette volna le ellenfeleit. A vesszőnyalábok átvétele után a lakomától felkelve, bizalmasai vállára támaszkodva elhagyta az ebédlőt, és kijelentette, hogy amint a Gazprom hivatalába lép, nincs más szándéka, csak fegyvertelenül az ország színe elé állni és sírni; azután ha a lázadók megbánják tettüket, másnap vidám lakoma közben maga szerzette vidám győzelmi dalokat énekel majd nekik.

 Ezután zászló alá szólította a városi tribusokat; de senki sem jelentkezett, ezért Önkormányzati törvényben megnyirbálta azok költségvetését, ellehetetlenítve munkájukat.


30. Azt tartotta, hogy pénz, vagyon csak akkor boldogít, ha pazarolni lehet. Piszkos, zsugori alak, aki mértéket tart kiadásaiban; a valóban kiváló, nagyszerű ember elherdálja, tékozolja a pénzét.

Mégis, az építkezések terén működött a legkártékonyabban. Palotáját a Palatiumtól az Esquiliaeig bővítette ki, és előbb „átjáró”-nak, később, mikor a tűzvész után átépítette, Aranyháznak nevezte, a kormányzati negyeden -bár a szenátus számos tagja ellenezte annak építését- rengeteget keresett, de a plebs által olyannyira áhított 4-es metró csak nem épült még meg...

Megtiltotta továbbá az árpádsáv és más ősi jelképek használatát, majd felbérelt valakit, hogy árusítson ezekből néhány unciát a piacon, ő pedig ennek ürügyén az összes kereskedők raktárait lefoglalta. Sőt, mint mondják egyszer egyik énekszáma közben észrevett a közönség soraiban egy tiltott bíborba öltözött hölgyet, és feljelentette a procuratoroknál; a hölgyet elhurcolták, és nemcsak ruháját, de egész vagyonát is elkobozták. Hivatalt mindig ilyen szavak kíséretében adott valakinek: „Tudod, mi kell nekem, ugye?” vagy: „Az a feladatunk, hogy arról gondoskodjunk, ne legyen senkinek semmije.”

 

A minap is leváltott egy rendőrfőnököt, mert az nevén nevezvén a problémát preatori szónoklatában kiemelte, hogy a felszabadított nomádok rabolják és gyilkolják a polgárokat, nem tisztelve azok tulajdonát sem.  A praetort azonnal megfosztották tisztségéból melyet Miskolcon látott el eddig és egy távoli provinciára száműzték. Ellene a feljelentést Petrus Gustos tette, aki a szenátusban a consul egyik leghívebb talpnyalója és a nomádok valamint azok galádságainak legfőbb védelmezője.

 

Drága Szenátortársaim én nem értem ezeket a pannonokat! A mi szeretett Rómánknak megvoltak a törvényei amiket a bölcs elöljárók időtlen idők óta be is tartattak a néppel annak boldogulására és a Köztársaság javára!

A diktátorokat és zsarnokokat elűztük, a hazugoknak kivágtuk a nyelvét, a tolvajoknak levágtuk a kezét, az ármánykodókat és a Köztársaság árulóit pedig az oroszlánok elé vetettük!

Adják az istenek, hogy soha ne jussunk Pannónia sorsára és mutassunk be áldozatot Jupiter templomában a pannon népért, mely jobbat érdemel jelenlegi sanyarú sorsánál!

 


 

 

2 komment

Fa-bula

sick_society 2009.01.29. 01:04

Élt egyszer egy öreg zsidó Jeruzsálemben, aki szamarakkal kereskedett. Volt neki egy nagyon csökönyös szamara, akit Ábnak hivtak és sehogyse lehetett befogni a szekér elé. Az öreg zsidó el szerette volna már adni, azért úgy döntött, h hámot rak a szamárra. Ez nem tetszett a jószágnak és beleharapott gazdájába. Az öreg zsidó erre megdühödött, megkorbácsolta Ábot és mikor az már félholtra volt verve rátette a hámot és befogta a szekér elé. Igy lett az öreg zsidóból irgalmatlan szamárárus és igy került Ábra hám.

Címkék: ábrahám fa bula

Szólj hozzá!

Az Egyesült Államok legvidámabb Barackja

sick_society 2009.01.24. 08:59

 Január 20-án Washingtonban, beiktatták az Egyesült Államok 44. és egyben első afro-amerikai elnökét, Barack Obamát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Megdőlt tehát az Akela örökérvényűnek hitt dalszöveg-részlete, mely szerint, "...szabadság, egyenlőség, marha szép és nagy szavak! Az USÁ-ban majd ha néger lesz az elnök, Júdeában meg arab!..."

Sokak számára a reményt képviseli már most választási jelszavait milliók zengik világszerte, mégis sokan szkeptikusan rázzák a fejüket, különösen mi magyarok, hiszen a kampányígéretekről illetve azok megvalósulási-rátájáról mindannyiunknak van bőven (negatív) tapasztalata.

Minden kezdet nehéz, tartja a régi mondás és különösen igaz ez az új amerikai elnökre hiszen már most nagy elvárásoknak kell megfelelnie, melyeket nemcsak a választói, hanem az egész világ közvéleménye támaszt irányába.

Mik is ezek az elvárások?

A világ számos országának elöljárója már az ilyenkor szokásos üdvözlő levelében megfogalmazott bizonyos irányelveket, amelyek mentén elképzelik az államaik közötti együttműködést a jövőre nézve.

Argentína arra hívta fel az új amerikai elnököt, hogy alakítson ki "új viszonyt" Latin-Amerikával. Sergi Massa elnöki kabinetfőnök reményét fejezte ki, hogy új fejezet nyílik az Egyesült Államok és Latin-Amerika kapcsolataiban, és Obamát a régió nagy reményének nevezte.

A remény új hangjának nevezte Obamát gratuláló levelében Nelson Mandela egykori dél-afrikai államfő, a faji megkülönböztetés elleni küzdelem hőse, aki az új amerikai elnök beiktatását Dél-Afrika demokratikus átalakulásához hasonlította.


Manusehr Mottaki iráni külügyminiszter szerint "ha Obama a helyes utat választja, és a múltat maga mögött hagyja, véget vet az ellenségeskedésnek és a hegemóniatörekvéseknek, és nem ismétli meg a korábbi hibákat, nem lesz ellenségeskedés". Mahmúd Ahmadinezsád korábban úgy nyilatkozott, hogy amennyiben az Obama által hangoztatott változás bekövetkezik, és létrejön a tiszteleten és barátságon alapuló közeledés, "ezt melegen üdvözölni fogjuk".


Simon Peresz izraeli államfő kijelentette, hogy Obamának mint "nagy elnöknek" a békéért és a terrorizmus ellen kell küzdenie, javítania kell a környezet állapotán, és a fiatal nemzedékeknek jobb jövőt kell kínálnia. Mindenki azt reméli, hogy Obama "jóakarattal és párbeszéddel" békés megoldást hoz a Közel-Keleten minden érintett félnek - mondta Peresz.

Az Európai Unió és az Egyesült Államok közötti könnyebb párbeszédet, valamint határozottságot kívánt az új amerikai elnöknek beiktatása alkalmából kedden Mirek Topolánek cseh kormányfő, az EU soros elnöke - jelentette Kokes János, az MTI tudósítója. Topolánek továbbá azt kívánta Obamának, hogy legalább részben sikerüljön megvalósítania mindazt, amit eltervezett. Csehország szívesen venné, ha Obama részt venne az EU nem hivatalos energetikai és klímavédelmi csúcstalálkozóján, amely Prága tervei között szerepel - közölte Topolánek a cseh uniós elnökség honlapján.

José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke nyilatkozatában partnerséget ajánlott Obamának a globális problémák megoldásában. Mint mondta, "az előttünk álló kihívások nincsenek tekintettel a nemzeti határokra".


Nicolas Sarkozy francia elnök azt írta Obamának, alig várja, hogy az új amerikai elnök munkába álljon, s hogy Franciaország kéz a kézben akar együtt dolgozni barátjával és szövetségesével, Amerikával. Gordon Brown brit miniszterelnök kedd esti nyilatkozatában szoros együttműködést ajánlott Obamának, aki "új fejezetet" jelent az amerikai és a világtörténelemben. "Nemcsak az első fekete elnök, hanem nagy elszántsággal lát hozzá a világ problémáinak megoldásához".

(forrás: fn.hu)

Egyszóval az irányjelzőket már kitették és most mindenki várja, hogy mit lép az új elnök. Egy biztos, minden eddigi cselekedete arra utal, hogy radikális szembefordulás várható az elődje (George W. Bush) által vezett külpolitikával, ami valószinűleg nagy megelégedéssel töltené el a világ közvéleményét.

Minjárt az első napon az új amerikai elnök kormányzata felfüggesztette elődje utolsó, még nem jogerős rendelkezéseit - jelentette be kedden a washingtoni Fehér Ház.

Rahm Emanuel kabinetfőnök emlékeztetőben utasította a szövetségi intézményeket és az elnöki hivatal osztályait, hogy egyelőre ne hajtsák végre a hivatalából kedden távozott George Bush elnök kormányának utolsó, még nem jogerős rendelkezéseit. A felfüggesztésnek az a célja, hogy az új kormányzat jogi és politikai szempontból is megvizsgálja az említett rendeleteket.

Ez az első - ráadásul már Obama beiktatásának napján hozott - intézkedés, amellyel a demokrata párti új elnök hivatalos formában megkérdőjelezi republikánus párti elődjének politikáját. Obama ezt a jövőben várhatóan sokkal látványosabb módon teszi majd meg.

Kérdés, hogy mennyit bír megvalósítani saját elképzeléseiből, illetve azokból amiket mások várnak el tőle! Az Amnesty International például nyílt levélben szólította fel Obamát Guantanamó mielőbbi bezárására, mely intézmény sokak szemében szálka a nemrégiben napvilágott látott emberi jogsértésekről szóló hírek miatt.

Egyértelmű állásfoglalást várnak továbbá az Egyesült Államoktól az aktuális világpolitika számos területén (Gázai-övezet, válságkezelés, Irak, Afganisztán, stb) a nemzetközi szervezetek és a világ közvéleménye is.

Sajnos az előjelek nem túl bíztatóak. A Bush-kormány végletekig kijátszott, agybadöngölős "terrorizmus elleni harc"-ütökártyája elvesztette régi mozgósító erejét, a "demokrácia-exportáló", többfrontos háborúk túl sok emberéletet és dollármilliárdokat követeltek.

Hamar nagy népszerűséget tudhat maga mögött egy olyan amerikai elnök, mely szakít elődje politikájával és leállítja az esztelen vérengzéseket, melyeket naponta követnek el a világ csendőrének megkopott egyenruhájába bújva, számos ország szuverenitását sértve ezáltal.

A baj csupán annyi, hogy az összefüggések ismeretében erre vajmi kevés esély van! Gondolok itt az olyan ellentmondásos tényekre, minthogy a világbékét fenntartani hivatott, mindenható ENSZ Biztonsági Tanácsnak az öt állandó és egyben vétójoggal rendelkező tagja (USA, Franciaország, Nagy-Britannia, Kína, Oroszország) egyben a világ öt legnagyobb fegyverexpotőr állama!

A fenti ötösfogatból a világ legnagyobb fegyverexportőr országa 2007-ben Nagy-Britannia volt - legalábbis ez derül ki a Defence and Security Organisation (DSO) állami ügynökség adataiból. Az ország hadiipari vállalatai összesen 10 milliárd font (19,5 milliárd dollár) értékben exportálták termékeiket, amivel a világpiac 33 százalékát szerezték meg. Jelentősen megdobta a kivitelt Szaúd-Arábia 4,3 milliárd font értékű megrendelése Typhoon vadászrepülőkre, illetve Trinidad és Tobago 150 millió fontos járőrhajó-vásárlása. Ezek nélkül a kivitel értéke a 2006-os 5,5 milliárd font körül alakult volna.

Kérdéses, hogy a legfőbb elismert békefenntartó/béketeremtő szervben van-e egyáltalán helye olyan állam(ok)nak, melyeknek érdekükben áll a folyamatos háborús helyzet(ek) fenntartása, lévén bevételeik jelentős része fegyvereladásokból  és különféle haditechnikai megrendelések teljesítéséből származik?

Akárhogyis, kiváncsian várjuk, hogy az amerikai változás az elnök  -illetőleg az ország külpolitikájának első számú kialakítójának- személyét illetően, hoz-e előrelépést egy élhetőbb, békésebb világ érdekében!

7 komment · 1 trackback

Tények postja

sick_society 2009.01.24. 07:12

:arrow: A brazil Avon-értékesítők száma meghaladja a fegyveres erőkét.
:arrow: 1800 előtt nem készült külön cipő a jobb és bal lábra.
:arrow: A két legmagasabb IQ, amit átlagos teszt szerint mértek, nőké.
:arrow: Anglia összes hattyúja a királynő tulajdona.
:arrow: Semmilyen papír, legyen az még olyan nagy, vagy vékony, nem hajtható 7-nél többször félbe.
:arrow: Tom Sawyer volt az első regény, amit egy írógépen írtak.
:arrow: -90 °C fok alatt megfagy a lehelet, és leesik a földre.
:arrow: A földimogyoró a dinamit egyik alapanyaga.
:arrow: A libanoni férfiak legálisan élhetnek szexuális életet a nőstény állatokkal.
Ha az állat hím, akkor a kapcsolat halállal büntethető.
:arrow: 1997-ben a felhasználók szoftverrel kapcsolatos problémáinak megválaszolása miatt a Microsoft telefonszámlája több mint fél milliárd dollárral növekedett. Ez több, mint amennyibe a szoftver kifejlesztése került.
:arrow: Ha egy maroknyi kén atomjait 1 cm3 -re felnagyítanánk, felépíthetnénk a Himaláját.
:arrow: Ha kivennénk 1 kiskanálnyit 1 neutroncsillagból, az több mint 1 tonna lenne.
:arrow: A hasadban egy kb. négy mérföld hosszú csőrendszer van!
:arrow: A nyelvek közül a hawaii használja a legkevesebb betűt, mindössze 12 betűből áll az abc-jük.
:arrow: Az ember havonta 1 kiló koszt eszik meg.
:arrow: A Kung Fu jelentése szabadidő.
:arrow: A kínai nyelvben a „válság” és a „lehetőség” azonos szó.
:arrow: Al Capone névjegykártyáján „használtbútor-kereskedő” állt.
:arrow: A nők kb. kétszer annyit pislognak, mint a férfiak.
:arrow: A leghosszabb szakálla egy norvég pasasnak volt; amikor meghalt, 533 cm-nek mérték. A szakáll ma is megtalálható a washingtoni Smithsonian Intézetben.
:arrow: A leghosszabb női arcszőrzetet egy amerikai nő hordta az arcán, 36 cm hosszú volt.
:arrow: Buzz Aldrin volt az első ember, akinek széklete volt a Holdon.
:arrow: 2027 után a sportágak felében, 2060 után pedig egyetlen sportágban sem lesznek képesek világrekordot felállítani a sportolók, mivel az emberi teljesítőképesség ekkor éri el a határát.
:arrow: Kenyában a zenészeket egy ketrecbe zárják a színpadon, nehogy ellopják a hangszereket.
:arrow: Indiában csak akkor házasodhatsz meg, ha van legalább egy marhád.
:arrow: A Manhattan szó egy régi indián nyelvből származik, és azt jelenti, hogy: „A hely, ahol részegek voltunk”.
:arrow: Mikor 1694-ben Angliában II. Mária királynő meghalt, a jogászok fekete palástot öltöttek, és máig is hordják.
:arrow: A leghosszabb bajusz egy indiai ember arcán nőtt, a két bajusz-szárny fesztávolsága három és fél méter.
:arrow: Az eddigi legidősebb nyilvántartott vőlegény Hary Stevens volt az USA-ban, aki 103 éves korában mondta ki a boldogító igent.
:arrow: A jojó eredetileg fegyver volt a Fülöp szigeteken.
:arrow: Az azték uralkodónak, Montezumának volt egy unokaöccse, Cuitlahac, akinek a neve annyit tett, mint „nagy rakás szar”.
:arrow: Egy ember Angliában 978 napig tüsszentett egyfolytában, ami becslések szerint kb. egymillió tüsszentést jelent.
:arrow: Napóleon félt a macskáktól.
:arrow: A leghosszabb nyelv 9,4 cm hosszú, ami Stephen Taylor-é.
:arrow: Kim Goodman 11 mm-re tudja kidülleszteni a szemeit.
:arrow: A legrégibb borostányba zárt pók 125-135 millió éves lehet.
:arrow: Kéthetente megszűnik létezni egy nyelv.
:arrow: A Pitagorasz-tételt nem Pitagorasz találta fel, mivel a görög tudós előtt már több, mint 1000 éve az ókori Mezopotámiában is ismerték.
:arrow: A Pentagon híres ötszögletû épületében kétszer annyi mellékhelyiség van, mint amennyit a dolgozói létszám indokolna. Ennek oka az, hogy a 40-es években, amikor épült, még érvényben volt egy virginiai törvény, amely szerint külön WC-t kellett építeni a fekete és a fehér alkalmazottaknak.
:arrow: A ketchup Kínából származik.
:arrow: Ha a Föld történetét egy évnek feleltetjük meg, akkor április eleje táján jelent meg az élet, az emberek pedig Szilveszter előtt pár perccel érkeztek.
:arrow: A dohány gyárak, saját beismerésük szerint, a citromsavtól a kakaóig 600 féle adalékot kevernek a különféle cigarettákba.
:arrow: Kínában hivatalosan ötvenöt féle nemzetiség van.
:arrow: A földkéreg körülbelül száz kilométer vastag lemezei általában olyan lassan mozognak, ahogy a körmünk nő.
:arrow: A világ elhízott népességének egyharmada a fejlődő országokban él.
:arrow: A fejlett országok közül az USA-ban és Nagy-Britanniában a legmagasabb a kamaszkori terhességek aránya.
:arrow: Óránként legalább egy ember veszti életét vagy nyomorodik meg taposóaknák miatt.
:arrow: A washingtoni lobbiszakmában hatvanhétezren dolgoznak-tehát a törvényhozás minden tagjára 125 fő jut.
:arrow: Hetente átlagosan nyolcvannyolc diákot csapnak ki amerikai iskolákból azért, mert lőfegyver visz a tanterembe.
:arrow: Évente kétmillió lányt és asszonyt vetnek alá a női nemi szervek megcsonkításának.
:arrow: Világszerte háromszázezer gyermekkatona vesz részt fegyveres konfliktusokban.
:arrow: A 2001-es nagy-britanniai általános választásokon közel huszonhatmillióan voksoltak.Az ottani Megasztár első sorozatában több mint harminckétmillió szavazatot adtak le.
:arrow: Az eddig ismert legtöbb gyermeket szült asszony 69 gyermeket hozott a világra.

forrás:www.shakuecho.com/blog/

Címkék: tények

Szólj hozzá!