http://www.thaliarentacar.hu/

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Metál zenei hírek

Sick Society

Mindennapi hülyeségek, életképek, amikről nem beszélünk, pedig minden nap látjuk, legyen az vicces, vagy éppen szomorú...

Riposzt

Ez történt a mai napon


Ennyien vagytok itt!

Az éppen pornót nézők világszerte

Olvasnivaló

http://tomikahajon.freeblog.hu/

Alternatív kultúrák

sick_society 2008.08.25. 21:52

Alternatív... Naja, kinek mit jelent ez a szó. Nekem pl azt, ami nem hétköznapi, nem mainstream. Amikor még általános suliba jártam, akkor jöttek be az ún "alterek" akiknek akkor a zenét a PUF, Kispál és a borz, meg ezek jelentették, illetve elővették a régi klasszikusokat, pl: A.E. Bizottság, Sziámi, stb. Én akkor épp death-trash metálos korszakomat éltem, szóval max röhögtünk rajtuk hason-(háton)szőrű haverjaimmal és rommá fikáztuk őket a hülye ruháikkal, meg a muter lemezeivel együtt. Ettől függetlenül az "alternatív kultúrák" nem csak a félhippinek öltözött, saruban nyomulós, kapolcslátogató bölcsészpalántákat jelenti, hanem egy elég széles réteget, mind zeneileg, mind ideológiailag. Igen, nem elírás, nem okoskodás, mostanában divat minden zenei irányzathoz ideológiát gyártani! A punkok felveszik nagypapi kiváló dolgozó jelvényét, miközben P.I.Cs.A.-t hallgatnak és máris kommunisták. A skinheadeket inkább most hagyjuk, lesz szó róluk is! A rapperek nagy antifasiszták, mert unják, h a skinheadek mindig megverik őket. A diszkósok nem politizálnak, mert így jobb színben tűnnek fel a csajok előtt és mert túl hülyék hozzá, annyit cuccoltak. Az EMO-k sírnak, mert az nekik jó és ha érzékenynek tűnnek azzal szintén fel lehet szedni néhány csajt (az általános iskolából). És még sorolhatnám..-.

Nna, valami ilyesmiről lesz szó ezekben a bejegyzésekben! Nem tudom érdekel-e majd valakit, mindenesetre én már annyit mozogtam ezek között a képződmények között, annyit röhögtem rajtuk és némelyikük annyira pofátlanul tükrözi mai világunk szánalmas voltát, hogy nem tudom magamban tartani a véleményemet és mivel annyi idióta blog van a világhálón, gondoltam miért ne lenne pont nekem is egy. Nem akarok világot váltani az észrevételeimmel, csak leírom amiket láttam/tapasztaltam ezekben a körökben és bízom benne, h azoknak akik nem egy 70 éves társadalomtudósok által összeállított sztereotíp féligazságokat tartalmazó lexikon szövegére kiváncsiak a témában, azoknak érdekes olvasmányává válnak ezen sorok.

Címkék: alternatív kultúrák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sicksociety.blog.hu/api/trackback/id/tr92632865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása