http://www.thaliarentacar.hu/

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
http://www.thaliarentacar.hu/

Metál zenei hírek

Sick Society

Mindennapi hülyeségek, életképek, amikről nem beszélünk, pedig minden nap látjuk, legyen az vicces, vagy éppen szomorú...

Riposzt

Ez történt a mai napon


Ennyien vagytok itt!

Az éppen pornót nézők világszerte

Olvasnivaló

http://tomikahajon.freeblog.hu/

Internacionális zenei szinesztézia

sick_society 2009.01.06. 06:21

Ezen írás bevallottan sztereotípia döntögető és egyúttal ismeretterjesztő, népművelő célzattal született.

A "milyen zenéket szeretsz?"-kérdésre általában az a válasz, hogy "mindenfélét" vagy "sokfélét". Ez a tapogatózós rész, amikor valaki fél bevallani az általa kedvelt irányzatot, attól tartva, hogy lehurrogják.

A hangsúly egyébként a ZENÉN van, ugyanis ha fentebbi kérdésemre valaki azt a választ adja, hogy pl: Sterbinszky, akkor hajlamos vagyok mégegyszer megismételni a kérdést kihangsúlyozva a ZENE szót.

Nem akarom én elvitatni Sterbi sikerességét,  (igénytelenebb vidéki diszkókban még mindig nyomják a mai napig), de számomra az a zene, amit EMBEREK állítanak össze, megfelelő hangszeres tudás és tehetség birtokában, HANGSZEREK segítségével. Amit 5 perc alatt össze lehet rántani egy szoftverrel (reason, virtual dj, stb) az max ütemes zajongás.

A zene (a komolyzenét leszámítva) nálam a rocknál kezdődik, azon belül pedig a QUEEN-nél. Erről oldalakat tudnék írni mert fanatikus rajongójuk vagyok 3 éves korom óta, de most nem ez a cél. Az elején emlegetett sztereotípiák kapcsán arra gondoltam, hogy ugye minden irányzatnak megvan az úgymond nacionális háttere. Pl: a legjobb punk bandák angolok illetve az újabbak amcsik. A blackmetál északi, a rock szintén amcsi, a hardcore az Brooklyn-New York, stb...

Most olyan együtteseket fogok belinkelni akik az adott stílusban nyomulnak, viszont nem a megszokott régiókból kerültek ki, mégis magas szinten űzik a zenélést!

Kezdjük rögtön egy jóféle lengyel punkkal, DEZERTER...

uk.youtube.com/watch

 

...és hamár keletre vettük az irányt jöjjön egy kis ruszki rock a B2-tól, ami egyben a Brat c. film főcímdala.

uk.youtube.com/watch

 

Most pedig evezzünk keményebb vizekre, francia hardcore-metál következik, 'a la 8control:

uk.youtube.com/watch

 

Folytatván a keménykedést, mexikói death-metál kedvenceim következnek, BRUJERIA:

uk.youtube.com/watch

Ők egyébként már feloszlottak, jelenleg Asesino-néven futnak és így néznek ki:

uk.youtube.com/watch

 

És végezetül egy lengyel hip-hop Liroy tolmácsolásában, akiről Dr. Dre azt nyilatkozta, hogy Eminem után a legnagyobb fehér tehetség:

uk.youtube.com/watch

 

 

Címkék: ruszki rock lengyel punk francia hardcore lengyel rap mexikói metál

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sicksociety.blog.hu/api/trackback/id/tr18860762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Blacksmith 2009.01.06. 16:43:36

Nahát azért ez így mégsem helytálló, hogy az elektronikus eszközökkel készült zenét így leminősíted. Hiszen minden lehet jó és kevésbé jó, a minőségen van a lényeg.

Linkelek én is csak néhány számot (ami hirtelen az eszembe jutott és fent van a jutúbon) - ezeket garantáltan nem öt perc alatt rakták össze!

Egy örök klasszikus (ami végül is klasszikus zenét is tartalmaz), Hybrid - Finished Simphony:
www.youtube.com/watch?v=4z0CiLbUvi0

Aztán egy kis Pendulum, mert az etalon a DnB-be (igaz mostanában elég poppos zenét tolnak, de ez még a kemény korszakukból van):
www.youtube.com/watch?v=ABqh9N-Mw5E

Na meg a végére egy kis disco zene, mert néha az is jól tud esni, egy olasz fiatalember nagyon vidám, dallamos számát ajánlom még meghallgatásra:
www.youtube.com/watch?v=2tmGuHDoGXg

+1 ráadás: érdemes meghallgatni Xenophobe of Neurotoxin számait - ő még "amatőr", tehát nem jelent meg egy száma sem még elektronikus kiadónál sem, de ennek ellenére kiváló minőségű és egyedi számokat készít. Fő "védjegye": magyar versek Drum'n'Bass -el kombinálva. Link:
xenophobe.neurotoxin.hu/index.php?page=releases

sick_society 2009.01.06. 21:07:26

@Blacksmith: OK-Ok! :-) De azért a rock örök! Amúgy dumdulumot én is szeretem, sőt néha goát is hallgatok, ha olyanom van... ;-)
süti beállítások módosítása