Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Metál zenei hírek

Sick Society

Mindennapi hülyeségek, életképek, amikről nem beszélünk, pedig minden nap látjuk, legyen az vicces, vagy éppen szomorú...

Riposzt

Ez történt a mai napon


Ennyien vagytok itt!

Az éppen pornót nézők világszerte

Olvasnivaló

http://tomikahajon.freeblog.hu/

Új év, új bejegyzés

sick_society 2009.01.04. 02:22

Nahátakkor!

Boldog Újévet mindenkinek! Elég rég írtam, mert Londonban voltam dec. 22-től 31-ig, amióta hazajöttem meg tanulok... London változatlanul király hely, majdnem végig jó idő volt, ráadásul a Liverpool is vezeti a bajnokságot, mi kell még?

Egyúttal felhasználtam kintlétemet egy kis fakultatív mintavételre is, mivel van egy régi adósságom: az EMO-k! London az alternatív kultúrák bölcsője és melegágya is  egyben, vannak pankok, skin- vagy boneheadek és miért ne lennének emáókok is?!

Az eddigiekkel ellentétben nem mennék bele, hogy honnan alakult ki az irányzat és nem csak azért mert lusta voltam utánanézni (egyébként így van), de egyrészt szerintem a hülyeségnek nem kell ideológiai-történelmi alapot kreálni, másrészt meg amiből ezek a lények kialakultak, az teljesen más, mint aminek ma látjuk őket és inkább foglalkozzunk az aktualitásokkal.

Szóval, van egy ilyen oldalunk: privi.hu

Elvileg ez a magyar myspace, tudjátok, ahol lehet "commentet addolni egymás bulletinjára" és ahol kiírhatod, hogy kit szercsizel és milyen szupcsi az új pipőcskéd és sok-sok XDDDDD.

Mielőtt továbbolvasnátok szerintem nézzetek meg egy-két képet a fenti honlapról, érdemes!

A partymuffokról és a dikszós majmokról már írtam itt: sicksociety.blog.hu/2008/08/25/partyarcok_avagy_a_dikszos_kocsogok

De ez itt valami más márcsak az átlagéletkort nézve is!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az emokultúra megértéséhez egyébként nem kell tudnunk semmit a zenei előzményekről.

Az emók egy része  Tokio Hotelt hallgat, vannak akik ugyanennek a bandának a szélárnyékában feltörekvő No Thanx-et, némelyikük indie-t, sőt vannak, akik skát. Vagy éppen semmit, mert leszarják és az élet úgyis szar.

Tehát ha fiú vagyok és emo, akkor lehet együtt lelkizni a hasonló problémáktól szenvedő (egyest kaptam bioszból) kiscsajokkal abban a reményben, hogy a közös agonizálás alatt hátha összejön egy laza smár, amire egész ált. suliban vártam, de elmaradt. Vagy ha bizonytalan nemi identitásom tisztázására irányuló törekvéseim eddig kudarcot is vallottak, majd jól lekapom az egyik emós haveromat, mert ettől nem leszek buzi, csak azt kell mondani, hogy érzékenyek vagyunk. Vagy vérzékenyek, mert ha egy metálbuliba letévedek és véletlenül csajnak néz egy kanos rocker, annak könnyen gátszakadás lehet a következménye, de akkor ugye megint van miért sírni...

Megint más a helyzet, ha emós kiscsaj vagyok és itt álljunk meg egy pillanatra:

Ezek azok a képződmények, amiket bár jóideje tanulmányozok, viszonylag testközelből és mégsem értem, hogy mi a f.sz bajuk van. Lehet össze kéne szedni egyet, mert emós csajom még sosem volt, bár valahogy nem is vágyom rá, + le is csuknának pedofíliáért, mert kiderülhet, hogy pl. 13 éves...

 

A kamaszkori nihilizmus önmagában nem izgalmas. Ki emlékszik, például, a cure-osokra, depeche-esekre? Sok Robert Smithnek öltözött műdepis suicid arc, az északi-sátánista-gótkurva-pincebogár barátnőikkel... U N A L M A S !!! Ráadásul 15 évesen nem is lehet mainstream, mert kb a faterék korosztálya.

Ez egy új generáció kéremszépen, melynek kulcsa az INTERNET! Nem kell lejárni a térre bandázni, BMX-ezni (sic!) :-)), beütöm a gugliba, hogy emó, mert az osztálytársam is az és ő központi arc a suliban és már előttem is a sikeres élet titka! Pár weboldal és tudom hogy kell felöltöznöm, nemtől függetlenül lenyúlhatom a hugi topját, cicanaciját és szegecses övet is veszek egy ezresért bármelyik aluljáróban! Zeneileg kiművelhetem magam, ha összeállítok egy tracklistát ismerőseim myspaces adatlapjairől és ha mindezt felturbózom egy kis mangairodalommal (aminek egyébként semmi köze az egész irányzathoz), akkor máris kész az új styleom.

Mondjuk így: uk.youtube.com/watch

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hát nem lovely? Utána márcsak annyi a dolgunk, hogy létrehozzunk egy saját szájtot, aminek a legelején leszögezzük, hogy EMók vagyunk és elküldünk mindenkit a p...ba, akinek ez nem tetszik. Vélhetően sokan érezhetnek így mert sok emo azzal kezdi a bemutatkozást, hogy " ha te is fikázni akarsz, mert emó vagyok fordulj fel".  Gondolom kapnak pár száz "vágd fel az ereidet"-kezdetű levelet naponta...

Ilyen egy vérbeli imáógörl: privi.hu/xxcutteemocajszeexx

Ez pedig (elvileg) egy fiú: //privi.hu/xxemocskaxx

Ja igen, sok köztük a vege, meg a straight edge. Azért nyugi, valószinűleg az újévi malacvágások miatt nem kell minden évben tömeges EMO-öngyilkosságokra számítani, márcsak azért sem, mert 8ra úgyis haza kell érniük leckét írni! ;-)

Címkék: internet myspace tokio hotel emók kamaszkori nihilizmus

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sicksociety.blog.hu/api/trackback/id/tr40856333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

phcalvin 2009.01.04. 18:40:30

Hej!
Poén az írás, kiművelődtem ímóból...
Asszem érzek is vm., de lehet csak az ebéd ért az utolsó fázisba, na mindegy, vicces kis figurák ezek. Ritka tenyérbe mászó egy szokás, tán még a dzsainisták is odacsapnának nekik.
Én meg nemsoká' megyek vissza Londonba, ami szerintem már nem a világ közepe, de áprilisig még ott vagyok.
Straight edge az vm. olyan elhivatottságot jelent, amit kár volt ebbe a szarba keverni, de mostmár mindegy.
üdv
J

sick_society 2009.01.06. 06:31:51

@phcalvin: JAja, bezzeg régen a jó kis Kőrösi Underground feszteken... sóhaj... ;-))
süti beállítások módosítása